U ponedjeljak u Selcu počinje mala škola brodogradnje

Mala škola brodogradnje održavat će se na Obali hrvatskih branitelja u centru Selca, i to svaki dan od 8. do 12. srpnja u dvama terminima: jutarnjem od 9 do 13 sati i poslijepodnevnom od 17 do 20 sati.
Ova je kreativna radionica namijenjena djeci školskog uzrasta od 9 do 14 godina. Omogućuje im da dožive posebno iskustvo i vide kako nastaje brod, pruža priliku od uzmu alate kakvima su se služili njihovi preci i uz stručnu se pomoću vjere da sami mogu stvoriti nešto opipljivo i praktično.

Program radionice „StolArt - Mala škola brodogradnje“ traje pet dana. Prvi će dan djeca učiti o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest. Kroz praktični se dio nastave upoznaju s dijelovima od kojih je sastavljen brod, a potom ih izrađuju prema nacrtima.

Drugi je dan predviđen za sklapanje dijelova broda u konstrukciju i pripremu za bojanje, a trećega se dana brod zaštićuje i boja završnim bojama. Četvrti je dan rezerviran za montiranje svih ostalih sadržaja, poput jedara, konopa i ostale opreme. Posljednjega dana mali brodograditelji s ponosom će svoju „Selaškinju“ svečano porinuti u more te postati sudionici manifestacije „Sretno Selce“.

Prijave na ovu besplatnu radionicu traju do 6. srpnja na info@tzg-crikvenice.hr ili u turističko-informativnim centrima u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu.
Edukacija i zabava, nova znanja i vještine, rad i druženje na svježem morskom zraku od 8.do 12. srpnja.


Organizatori Male škole brodogradnje su Turistička zajednica Grada Crikvenice i „StolArt“.

Suorganizatori su Jedriličarski klub „Jadro“ Selce i Jedriličarsko društvo „Val“ Crikvenica.
Pokrovitelji projekta su Grad Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o. i Županijska lučka uprava Crikvenica, a partneri Nautika „Kranjec“, „Kleiberit“, „Sika“, „Galeb“, „Bosch“ i „Bauhuaus“.

crikva.hr

Podijelite