U četvrtak na Gradskom stadionu "Nogometni turnir stogodišnjaka"

Godina 2019. je godina obilježavanja 100 godina postojanja Nogometnog kluba „Crikvenica“.
U klupskim analima zabilježeno je da je prva službena utakmica u Crikvenici odigrana je 15. kolovoza 1919. godine popodne, na Dan Vele Gospoje, nebeske zaštite crikveničke župe.
Toga se dana u ovome mjestu tradicionalno okupljalo mnoštvo mještana, turista i hodočasnika iz okolnih mjesta. Igralo se na malom terenu između parka Petak i današnje autobusne stanice. Na teren su istrčali domaći sastav Velebit i ekipa iz Bakra, devetorica protiv devetorice. Gledatelji su nestrpljivo očekivali prvi zvižduk suca Nikole Boškovića, inače saveznog i međunarodnog nogometnog suca, koji je sudio s centra igrališta na kojem je bio postavljen stol i suncobran. Gosti iz Bakra pobijeđeni su s 3:1. Jedan od strijelaca bio je Roko Car - Žan.

Tijekom godine održat će se više prigodnih događanja kojima će se obilježiti velika obljetnica, a jedno takvo održat će se na sam blagdan Vele Gospe u četvrtak na Gradskom stadionu u Crikvenici.
Na rasporedu je jedan uistinu poseban nogometni turnir na kojem će se ogledati četiri nogometna kluba koji su navršili punih 100 godina postojanja. Na „Nogometnom turniru stogodišnjaka“ nastupit će NK „Borac“ iz Bakra, NK „Orijent 1919“ sa Sušaka, NK „Karlovac“ i NK „Crikvenica“.
Turnir počinje u 16:00 sati pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza.

crikva.hr

Podijelite