Tea Mičić Badurina kandidatkinja PGS-a na listi Amsterdamske koalicije za predstojeće izbore za Europski parlament

Darijo Vasilić i Tea Mičić Badurina

Primorsko goranski savez (PGS) predstavio je Teu Mičić Badurina kao svoju kandidatkinju koja će biti na listi  Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament. Tim je povodom predsjednik PGS-a Darijo Vasilić rekao:
- Poznato je da se Primorsko-goranski savez (PGS) već duži niz godina na ovim prostorima bori za otvoreno, razvijeno i moderno društvo, društvo koje promovira zdrav razum. Primorsko goranski savez (PGS) će biti u prilici da sudjeluje uz svoj obol u tome te da navedene vrijednosti u punom sjaju zažive u cijeloj Hrvatskoj.  
Svjesni smo razine odgovornosti koja je pred nama. Na političkoj sceni jedini smo nažalost koji će se sutra moći suprotstaviti desnici, pa i jednako opasnim populističkim opcijama te nas ništa ne može obeshrabriti.
Siguran sam da će nam se na tom putu pridružiti mnogi, a mi ćemo iz dana u dan graditi bolju, razvijeniju i uspješniju Hrvatsku. Izražavam svoje zadovoljstvo činjenicom da će Rijeka i Kvarner postati dio tog perspektivnog i snažnog političkog projekta. Naravno, to je zasigurno dobro za sve naše sugrađane, kojima možemo slobodno poručiti da se u Hrvatskoj konačno nazire svjetlo na kraju tunela.  

Vasilić je predstavio Teu Mičić Badurina, 36-godišnju magistru ekonomije, dugogodišnju članicu Primorsko goranskog saveza, koja sada obnaša dužnost zamjenika predsjednika PGS-a  i riječku gradsku vijećnicu, kao kandidatkinju PGS-a na listi Amsterdamske koalicije, na izborima za Europski parlament.
Primorsko goranski savez (PGS) je regionalna stranka koja svoju politiku već godinama gradi na realizaciji vrlo konkretnih mjera  i programa i svojim inicijativama zastupa interese građana ove Županije, a unutar saveza Amsterdamske koalicije, koji raste iz dana u dan, njihovi interesi bit će zastupani i u europskom parlamentu.
Takav pristup politici jedan od razloga zbog kojeg je Primorsko – goranska županija, jedna od najrazvijenijih hrvatskih regija, unatoč činjenici što ova vlada pokazuje potpunu nezainteresiranost i nepoštovanje prema građanima ovog kraja.
Primorsko goranski savez (PGS) zajedno s Istarskim demokratskim saborom  već godinama snažno zagovara ideju decentralizacije Hrvatske kao jedinog uspješnog gospodarskog modela. Međutim, ova je vlada nastavila putem centralizacije, bez konkretnog plana i do dan danas nije implementirala niti jednu progresivnu mjeru ili politiku, dapače, nametanjem LNG terminala i odbijanjem ukidanja mostarine radi direktno na štetu građana PGŽ. Dovoljno je samo baciti oko na trenutne političke aktere, s jedne strane u ponudi je beskrupulozni HDZ, s druge posrnuli SDP, s treće populističke stranke. Amsterdamska koalicija je okupila stranke koje slično programski i svjetonazorski razmišljaju i vide Hrvatsku kao otvoreno, tolerantno, građansko društvo. To je jedina opcija čija je nit vodilja – zdrav razum i sigurna sam da ćemo od građana ovog kraja koji dišu na jednak način dobiti veliku potporu. – rekla je Tea Mičić Badurina.

crikva.hr      

Podijelite