Subotnji pohod na Kotor

Ovogodišnji pohod na Kotor uz blagdan sv. Šimuna i Jude Tadeja, patrona bivše Župe Kotorske, bio je pun pogodak. Iako s odgodom od tjedan dana zbog lošeg vremena okupilo se 3. studenog 2018.g. u subotu društvo od četrdeset osoba od najmlađe do najstarije dobi.
Organizatori pohoda, Muzej Grada Crikvenice i Katedra čakavskog sabora „Kotor“ Crikvenica potrudili su se da sudionicima osiguraju stručno vodstvo kao i osvježenje. Nakon upoznavanja sudionika s povješću Kotora i Crikvenice, o čemu su govorili Tea Rosić kustosica Muzeja Grada Crikvenice i Slavko Matejčić član Katedre čakavskog sabora Kotor, Ratimir Šarar rođeni Kotoran priredio je za sudionike pohoda obilazak svojih obnovljenih kuća kao i zbirke starih stolarskih alata koje je sačuvao iz nekadanje stolarije koja je ugašena pred više od šezdeset godina. Šarar je u dvorištu kuće ponudio uz razne sokove i vino i svoju rakiju sa smokvama.
U pohodu je sudjelovalo i sedam Praputnjaraca koji je zajedno s Crikvenicom uključen u program Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020. s programom „ Praputnjak kulturni krajolik“.
Nakon tri sata šetnje po Kotoru i obilaska njegovih crkvica kao i lokve svi su se vratili zadovoljni u Crikvenicu.

Slavko Matejčić

Podijelite