Srednjoškolci i nastavnici na "Tjednu plave ribe"

1,2 - Učenici i profesori na Tjednu plave ribe
3 - Dragan Visković i Nikola Cossutti

Učenici 1. c, 2. b i 3. b razreda usmjerenja TES – pomoćni kuhar i slastičar te kuhar Veronika Kovač, Valentina Smolčić, Tina Rago, Đeljan Xheladini, Kenedi Babić, Karlo Pobor i Matej Kostrenčić sa svojim nastavnicima Nikolom Cossuttijem i Draganom Viskovićem sudjelovali su na 7. po redu "Tjednu plave ribe" u Crikvenici.
Ovaj je program vezan za projekt „Cesta plave ribe“ koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, a sav ostvareni prihod od prodaje doniran je školskoj Učeničkoj zadruzi „Cibor".
Posjetitelji su mogli kušati pohane inćune, salatu od bijeloga graha i tune s palentom, salatu od inćuna na lešo te pogačice sa salsom i slanim inćunima koji su pripremili naši kuhari pod vodstvom nastavnika Cossuttija i Viskovića.
Brza i uspješna prodaja pripremljenoga jela dokazuje veliko zadovoljstvo ljubitelja ukusne hrane. Podršku učenicima i nastavnicima dale su profesorice Ivana Udovičić, Mirela Todorović i Deana Matković Maček prodajom kupona za jelo i piće.

Iris Mrzljak, prof.
Foto: Deana Matković Maček

Radionica za profesionalne kuhare Srednjoj školi

U sklopu "Tjedna plave ribe" nastavnik kuharstva Dragan Visković okupio je u Srednjoj školi dr. Antuna Barca profesionalne kuhare iz nekoliko lokalnih ugostiteljskih tvrtki i objekata.
Tom prigodom, uz sudjelovanje učenika programskog usmjerenja – kuhar, demonstrirao im je pripremu dimljene skuše, špageta s inćunima, tune u sezamu i ostalih zanimljivih jela od plave ribe.
Nastavnik Visković naglasio je kako su uz klasična jela od plave ribe željeli na radionici otkriti nešto novo, nešto što se ne priprema svaki dan. Tako se pripremalo i kušalo tunu koja je odležala u šećeru i soli deset dana, dimljenu skušu, špagete s inćunima, tunu u sezamu, tartarski od tune kao vrhunski proizvod. Ova radionica bila je izvrsna prilika i za učenike, buduće kuhare i kuharice, da nadograde svoje kulinarsko znanje i vještine koje će im zasigurno trebati u daljnjem profesionalnom razvoju.

Dragan Visković u kulinarskoj radionici SŠ dr. Antuna Barca

Podijelite