Slobodan Gračaković dobitnik nagrade "Milan Neralić" HOO-a

1 - Prof. Slobodan Gračaković
2 - Slobodan Gračaković i Čedo Vukelić

Istaknuti crikvenički sportski djelatnik prof. Slobodan Gračaković, inače aktualni dopredsjednik Zajednice Sportova PGŽ nagrađen je Nagradom Hrvatskog olimpijskog odbora „Milan Neralić“ za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.
Nagrada HOO-a „Milan Neralić“ utemeljena je u ožujku 2019. godine za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i/ili pedagoškog rada, te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.
Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju na OI Pariz 1900.), a njezin sastavni dio je i pisana povelja.
Svake godine povodom Svjetskog dana sporta dodjeljivat će se do pet nagrada, od kojih najmanje jedna udruzi ili drugoj pravnoj osobi u sportu na lokalnoj razini. Uz prof. Gračakovića nagrađeni su i Anton Peruško, Emil Pravdić, Zlatko Lasan i Športska zajednica grada Zadra.

crikva.hr

Podijelite