Skate park na crikveničkoj glavnoj gradskoj plaži

U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegova zamjenica Silvia Crnić primili su djecu iz osnovnih škola i vrtića. Gradonačelnik je predstavio djeci rad gradske uprave, projekte i planove za budućnost te se posebno osvrnuo na sve one aktivnosti kojima se Crikvenica iz dana u dan trudi biti što bolji Grad prijatelj djece.
- Gdje god dođete u Hrvatsku, o Crikvenici se lijepo priča, govori se o Crikvenici kao o gradu u kojem se lijepo živi i puno gradi. Trudimo se zadržati ljude u gradu kroz brojne mjere, dodao je gradonačelnik Rukavina. Crikvenica je grad turizma, ali trudimo se pokrenuti i druge projekte koji će ponuditi nove mogućnosti, - rekao je gradonačelnik Crikvenice. Podsjetio je i na uređenje vrtića i škola, ulaganja u brojna dječja igrališta i ostale sadržaje za djecu te najavio uređenje otvorenog bazena i gradnju zatvorenog bazena povezavši to i sa velikim ulaganjima u sport koja će u narednim godinama i narasti. Jedan od glavnih ciljeva ulaganja u sport zasigurno je taj da što više djece s područja grada Crikvenice sudjeluje u sportu.
Nakon kratkog obraćanja gradonačelnika i zamjenice koja se još detaljnije osvrnula na sadržaje za djecu te pronatalitetne mjere kojima Grad pomaže roditeljima, došao je red i na pitanja djece koja su došla posjetiti gradonačelnika. Zamjenica Crnić je poručila da su djeca važan dio crikveničke priče. Pratimo vas nagradama i stipendijama, a pokušavamo prepoznati što bi vi željeli vidjeti u gradu te prema tome i ići, rekla je Crnić.
Među trinaestero djece našli su se i dječja gradonačelnica Leona Bondžić i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Antonia Grbčić.
Hanu Malnar iz OŠ Zvonka Cara je zanimalo hoće li Crikvenica dobiti skate park, a zamjenica Crnić je najavila uređenje skate parka u sklopu skorog cjelovitog uređenja glavne gradske plaže, i uz to još mnogih sadržaja za djecu.
Antonia i Hana su zahvalile gradonačelniku i zamjenici na besplatnim udžbenicima koje su ove godine dobili, za uređenje škola te za novu školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Zvonka Cara i svemu onome što Grad radi i gradi za djecu.
Lucija Kostelić je poželjela da Područna škola Selce dobije mini sportsk
u dvoranu. Zamjenica Crnić je najavila skoro uređenje novog velikog dječjeg igrališta kod škole i vrtića u Selcu. Čuo se ovdje i glas malih vrtićaraca iz vrtića iz Dramlja, koji su poželjeli da se njihov vrtić uredi te da se obnovi i igralište u vrtiću. Zamjenica Crnić najavila je kako je u planu uređenje vrtića u Dramlju te da će kao i obnovljeni vrtić u Crikvenici, i dramaljski vrtić uskoro zasjati punim sjajem.
Djeca su se uz ugodan razgovor s gradonačelnikom okrijepila zdravim grickalicama i voćem te je po jedan predstavnik osnovnih škola i vrtića darivao gradonačelnika prigodnim poklonom.

crikva.hr

Podijelite