Sara Mandekić, Ana Debelić i Ivona Skorić idu na Europske sveučilišne igre u Portugal

U portugalskom gradu Coimbri se od 15. do 26.7. održavaju Europske sveučilišne igre na kojima će sudjelovati nekoliko tisuća studenata i studentica iz čitave Europe.
Među njima će biti i tri rukometašice „Murvice“ i to Sara Mandekić, Ana Debelić i Ivona Skorić koje će biti u sastavu Sveučilišta u Rijeci, koje će opet predstavljati Hrvatsku na tom velikom natjecanju. Selekciju riječkog Sveučilišta vodi trenerica Adriana Prosenjak, a uz rukometašice u Portugal iz Rijeke putuju i odbojkašice.

Nastup u reprezentativnoj studentskoj selekciji bio je povod za kraći razgovor sa Sarom Mandekić, vratarkom „Murvice“ koja već 13 godina nosi dres popularnog crikveničkog rukometnog kluba:

- Veseli me nastup na Europskim sveučilišnim igrama u Portugalu, jer je riječ o velikoj sportskoj manifestaciji i susretu studenata iz cijele Europe. Očekujem da će naša selekcija dostojno prezentirati Hrvatsku i obraniti naslov studentskih prvakinja osvojen prije dvije godine u Rijeci. Uz mene su iz „Murvice“ u selekciji još i Ana Debelić i Ivona Skorić, što je svojevrsno priznanje i za naš klub.

Kako provodiš ljetnu rukometnu stanku, čime se trenutno baviš?
- Zadnje treninge u klubu smo odradili prije dva tjedna, ali su se tu odmah nadovezali treninzi sa studentskom selekcijom u Rijeci, tako da stanke od rukometa praktički nisam ni imala.
Uspjela sam dati sve ispite na trećoj godini Ekonomskog fakulteta u Rijeci i u rujnu ću upisati još dvije godine na fakultetu. Trenutno radim s roditeljima na placi, tako da, kao i obično, imam vrlo sadržajno ljeto.

Pa stigneš li se uopće malo zabaviti, ipak je ljeto?
- Ma sve se stigne kad se obaveze dobro isplaniraju i rasporede. Ništa mi nije teško, dospijem i na plažu i izaći van i naravno, pratiti Svjetsko nogometno prvenstvo. Jer i za nogomet imam dosta afiniteta, čak sam ga i dosta dobro igrala.

Jesu li se slegli dojmovi nakon velikog uspjeha „Murvice“ i ulaska u prvu ligu?
- Jesu, svjesne smo kako smo postigle nešto veliko, no isto tako i da moramo opravdati očekivanja naših navijača i crikveničke sportske javnosti. U prvoj sezoni nam je cilj naravno opstanak u ligi i mislim da imamo objektivne šanse to i postići. Puno će toga ovisiti o rezultatima prvih dviju utakmice, doma protiv „Splita“ i u gostima protiv „Pitomače“. Ako tu bude bodova, sve će onda biti lakše.
Veseli me podrška okoline, dosta ljudi mi je čestitalo, baš sam se ugodno iznenadila reakciji i na poslu i inače. Stvorila se jedna dobra klima oko kluba i sve cure jedva čekaju početak priprema i prvu prvoligašku sezonu. – rekla nam je Sara.

Ivica Šubat

Podijelite