Rukometašice "Murvice" treći put zaredom pobjednice županijskog Kupa

1 - Dubravko Konjuh predaje pobjednički pehar Sari Mandekić
2 - Antonela Kalčić
3 - Antonela Kalčić i Ana Paurević

4 - Rukometašice "Murvice" poslije pobjede nad Zamećankama

FINALE KUPA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

MURVICA – ZAMET 28:21 (10:9)

Crikvenica, 5.12.2018. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Sutkinje: Irena Pahor i Sanja Trbović (iz Rijeke).

MURVICA: Romina Antić, Ena Ljubanović 1, Butković 1 (1), Skorić 1 (1), Jerčinović 3, Kalčić 11 (2), Matea Pešut, Marijeta Lekaj 1, Paurević 3, Mandekić, Dilja Lekaj 2, Debelić 3, Tomičić, Lončarić, Nika Car, Matijašić 2. Trener: Mladen Prskalo.
ZAMET: Hren, Percic Bahtiri 3, Pleše 2, Mršić 1, Močibob 4 (1), Skokandić 1, Sabalić, Jurišević, Krizmanić 3 (3), Polić, Bukvić 3 (1), Hodžić, Pifar 4, Blažić. Trenerica: Adrijana Prosenjak.

Sedmerci: „Murvica“: 5 (4); „Zamet“: 5 (5).
Isključenja: „Murvica“: 6'; „Zamet“: 4'.

Rukometašice „Murvice“ na najljepši su način okončale natjecateljsku kalendarsku godinu, osvajanjem još jednog vrijednog pehara. U finalu Kupa PGŽ za rukometašice pobijedile su ekipu „Zameta“ i tako treći put zaredom osvojile županijski Kup.
U ovoj utakmici trener „Murvice“ nije mogao računati na Petru Filipović, dok je s druge strane ekipa „Zameta“ u Crikvenicu došla bez nekolicine igračica iz prve postave.
U prvih dvadesetak minuta rezultat je bio u egalu, rukometašice „Murvice“ su u 19. minuti došle na 2 gola prednosti (6:4) i do kraja poluvremena su držale minimalnu prednost. Mali broj postignutih golova govori o lošijoj napadačkoj igri i jedne i druge momčadi, sa dosta promašaja i tehničkih grešaka. Raspoložene su pak bile vratarke Sara Mandekić s jedne i Patricia Hren s druge strane.
Drugi dio utakmice donio je puno bolju igru „Murvice“, premda su Zamećanke u 32. minuti izjednačile na 11:11. Tada slijedi serija od 5 uzastopnih golova „Murvice“ koja dolazi do vodstva od 16:11 i u tom je razdoblju utakmica praktički prelomljena.
Trener Prskalo je u tom razdoblju u igru uveo mlade Antoniju Matijašić i Dilju Lekaj, koje su uz večeras vrlo raspoloženu Antonelu Kalčić davale ritam igri „Murvice“. Stečenu prednost domaće rukometašice su umješno držale do samog završetka utakmice, u 52. minuti je bilo najvećih 25:17, pa je trener Prskalo nakon Ene Ljubanović u 47. minuti zadnjih desetak minuta u igru uveo i Rominu Antić, Niku Car, Mateu Pešut i Mariju Lončarić.
Treba istaknuti da se u sastav „Murvice“ nakon nekoliko mjeseci izbivanja zbog ozljede vratila Antonija Butković, koja danas nije ulazila u igru, osim da realizira sedmerac.
Unatoč tome što je ekipa „Zameta“ bila u oslabljenom sastavu lijepo je pobijediti renomirane prvoligašice i pritom osvojiti županijski Kup. U ovu pobjedu „Murvice“ baš sve igračice su ugradile svoj standardni doprinos, najbolja je bila Antonela Kalčić (11 postignutih golova), a opet je s nekoliko poteza za rukometne sladokusce oduševila mlada Dilja Lekaj.
Rukometašice „Murvice“ sada će imati nekoliko dana odmora, a nastavak prvenstvenih utakmica slijedi u siječnju, također i nastavak natjecanja u Kupu Hrvatske.

Ivica Šubat

Rukometašice "Murvice" pobjednice Kupa Primorsko-goranske županije

Podijelite