Rukometašice "Murvice" sutra igraju protiv "Zrinskog" u nastavku prvenstva

1 - Marijeta Lekaj, Antonela Kalčić i Dilja Lekaj
2 - Antonela Kalčić
3 - Josipa Paula Jerčinović

Rukometašice „Murvice“ sutra nastavljaju s natjecanjem u 1. Hrvatskoj ligi rukometašica. U Gradsku sportsku dvoranu dolazi ekipa „Zrinskog“ iz Čakovca koja se na ligaškoj ljestvici nalazi na 7. mjestu, jedno mjesto ispred naših rukometašica koje su na 8. mjestu. Čakovčanke su u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježile 3 pobjede i 5 poraza, sve tri pobjede ostvarile su na domaćem terenu – protiv „Umaga“ 30:23, protiv „Splita 2010“ 30:25 i protiv „Trešnjevke“ 31:12.
Hoće li prednost domaćeg terena biti dovoljna za dobar rezultat „Murvice“ protiv „Zrinskog“ pitali smo trenera Mladena Prskala:
- Hoće, ako budemo imali podršku publike na tribinama Gradske sportske dvorane. Stoga najprije pozivam naše navijače i simpatizere da sutra dođu na utakmicu i navijanjem budu naš „osmi igrač“. Bitno je drukčije igrati igračicama kad čuju navijanje s tribina i nadam se da ćemo takvu atmosferu imati sutra u izuzetno važnoj utakmici protiv „Zrinskog“.

Prvenstvenu stanku ste iskoristili da se dobro pripremite za nastavak prvenstva?
- Jesmo, radili smo jako dobro, angažirali smo i mog prijatelja prof. Milu Rončevića za tjelesnu pripremu, tako da s puno optimizma ulazimo u nastavak prvenstva. Sve su igračice spremne i jedva čekaju da krene serija ligaških utakmica. Jedini problem je što nismo imali pripremnih utakmica, jednostavno nismo mogli pronaći protivnice protiv kojih bi igrali, tako da ćemo pravi uvid u mogućnosti naše ekipe imati tek sutra protiv Čakovčanki. Sigurno je da nam neće biti lako, ali vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. – rekao je trener Prskalo.

Ivica Šubat
Fotografije: Maja Pađen

Podijelite