Radionica turske kuhinje u hotelu "Esplanade"

Danas se u crikveničkom hotelu „Esplanade“, koji ove godine slavi 90-ti rođendan u suorganizaciji Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine i Jadran hotela i kampova d.d., te glavnog organizatora turskog kulturnog centra Yunus Emre u Zagrebu, održala radionica turske kuhinje.

Radionicu su predvodili poznati turski kuhari Ali Açıkgül i İdris Güler koji su upoznali 14 odabranih kuhara Crikveničko – vinodolske rivijere te dvoje njih iz Opatije s namirnicama, a nakon toga i praktičnim zajedničkim spremanjem odabranih turskih specijaliteta.

Ovo je prvi puta da se kuhari Crikveničko – vinodolske rivijere upoznaju od izvornih turskih kuhara sa spremanjem turskih specijaliteta. Posebna pozornost osim spremanja jela bila je na predstavljanju pripreme šerbeta, tradicionalnog turskog pića.

Kao što ističu iz Turskog kulturnog centra Yunus Emre posebno su ponosni i zahvalni što imaju priliku i oni po prvi puta kroz ovu radionicu približiti tursku kuhinju stoljetnoj turističkoj destinaciji.

Podijelite