Predstavljeni "Književni ogledi" Ljerke Car Matutinović

1 - Ljerka Car Matutinović
2 - Dubravko Sidor i Ljerka Car Matutinović
3 - Zorka Jekić
4 - Neven Barac
5 - Irena Krmpotić

Sinoć je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice predstavljena knjiga „Književni ogledi“ naše književnice i prevoditeljice, esejistice i književne kritičarke Ljerke Car Matutinović.
Tradicionalno svake godine uz Dan grada Crikvenice Ljerka Car Matutinović u Crikvenici, kao poklon svojem gradu za rođendan, predstavlja svoju novu knjigu. Tako je sinoć upriličena književna večer na kojoj je predstavljena njena knjiga književnokritičkih ogleda "Književni ogledi" (Biakova, Zagreb, 2019.), u kojoj su objedinjeni njeni tekstovi objavljivani u „Vijencu“ od 2013. do 2019. godine.
Ljerkine tekstove iz nove knjige čitao je naš poznati glumac Dubravko Sidor, a o suradnji s našom književnicom govorila je i Zorka Jekić, urednica i nakladnica više njenih knjiga. U glazbenom dijelu programa nastupio je naš sjajni kantautor Neven Barac, a čitav je program vodila Irena Krmpotić ravnateljica Gradske knjižnice.
Vrhunac večeri bila je autoričina izvedba vlastitih čakavskih pjesama (antologijski „Kanat slaji od meda“, „Misec“ i dr.) posvećenih svojem sinu, pokojnom ocu i voljenoj Crikvenici.
Bila je to vrlo uspješna, emocijama ispunjena, književna večer kakvih bi u našem gradu voljeli imati više.

Ivica Šubat   

Podijelite