Predstavljena knjiga pjesama "Pozdrav životu" Nedeljke Vranješ

1 - Nedeljka Vranješ na promociji svoje druge knjige "Pozdrav životu"
2 - Sudionici predstavljanja knjige: Mira Ljubanović, Maja Vranješ, Nedeljka Vranješ, prof. Marija Gračaković i Ani Titlić
3 - Mira Ljubanović, Maja Vranješ, Nedeljka Vranješ, prof. Marija Gračaković, ravnateljica Gradske knjižnice Irena Krmpotić, Ani Titlić i Dino Šubat

„Pozdrav životu“ naslov je druge zbirke pjesama crikveničke pjesnikinje Nedeljke Vranješ koja je predstavljena u petak u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a u organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica koja je i sunakladnik knjige.
Program predstavljanja knjige vodila je ravnateljica Knjižnice Irena Krmpotić koja se zahvalila vlč. Marinku Kajiću što je omogućio predstavljanje zbirke u ovoj prekrasnoj crkvi. Riječ je o duhovnoj poeziji kojom autorica dijeli svoje svjedočanstvo snažne vjere u Isusa. Urednica knjige prof. Marija Gračaković rekla je da kao i u prvoj zbirci „Nasmiješi se novom danu“ stvaralaštvo Nedeljke Vranješ polazi od njezine ranjivosti kroz koju je otkrla kršćansku duhovnost kao vlastiti put i izraz. Uz stihove zbirka sadrži i dvadeset tekstova lirske proze koje karakterizira jednostavnost izraza s duhovnom porukom.
Pjesme su kazivale Mira Ljubanović, Ani Titlić, Maja Vranješ i sama autorica, koja je uz glazbenu pratnju Dina Šubata i otpjevala nekoliko uglazbljenih pjesama iz zbirke, među ostalim i pjesmu „Ti si taj“ koja je izvedena na ovogodišnjem festivalu duhovne glazbe Vidfest u okviru proslave Dana sv. Vida u Rijeci.

Knjigu je autorica izdala u vlastitoj nakladi uz potporu Grada Crikvenice, te se na kraju zahvalila svima koji su na bilo koji način pripomogli da ova zbirka ugleda svjetlo dana. Uredila ju je prof. Marija Gračaković, ilustrirala Ljubica Šojat, a za tisak pripremio „Neriz“ d.o.o. Knjiga se na kraju pjesničkog druženja mogla kupiti po promotivnoj cijeni uz posvetu autorice, a prihod od prodaje, kao i kod prve knjige, namijenjen je u humanitarne svrhe - Društvu Naša djeca Crikvenica za svu našu djecu s poteškoćama.

crikva.hr

Podijelite