Pred vaterpolistima "Crikvenice" je vrlo dinamično ljeto

1 - Dio seniorske momčadi Vaterpolo kluba "Crrikvenica": Mladen Gržičić, Bojan Car, Danijel Car, Zoran Brozičević, Luka Lončarić, Karlo Stipanić, Janko Dunđerović i Dejan Blažičević
2,3 - Legendarni Karlo Stipanić i danas je vrlo aktivan u radu Kluba

Večerašnja četvrtfinalna utakmica SP u nogometu između Hrvatske i Rusije pomakla je početak 3. Hrvatske vaterpolske lige – skupina Rijeka, jer će naravno svi večeras biti uz televizore i navijati za našu reprezentaciju.
Tako će vaterpolisti „Crikvenice“ utakmicu 1. kola protiv „Lošinja“ odigrati naknadno, što znači da će premijernu utakmicu u novoj sezoni imati sljedeće subote u Rovinju protiv momčadi "Delfina", dok će prvu utakmicu U Crikvenici odigrati 21.7. na Gradskom plivalištu protiv "Palade" iz Njivica".

Prema riječima Zorana Brozičevića predsjednika Kluba, seniorska momčad nije u odnosu na prijašnje sezone doživjela većih promjena:

- I dalje je to skupina prekaljenih vaterpolskih iskusnika koju predvodi trener-igrač Bojan Car uz kapetana Marka Brnjca. Od pojačanja računamo na Franka Geratovića, nekadašnjeg reprezentativca koji nastupa za „Medveščak“. Tu su još i povratnik među vratnice Danijel Car, drugi vratar, naša „hobotnica“ Marin Glavurtić, iskusni topnik Domagoj Maček, neumorni plivač Igor Sokolić, povratnik Željko Šmitran, kao i niz idomaćih iskusnih igrača - Mladen Gržičić, Filip Cvetković, Zoran Brozičević, Janko Dunđerović i Dejan Blažičević.
Na eventualni izostanak kojeg od nabrojanih iskusnika spremno čekaju naši mladi lavovi iz U-15 momčadi: Lovro Knez, Vilim Kordiš, Ante Sučić, Borna Stojčić-Mureta, Enrino Škiljan, Danijel Ratković, Marko Novkovski, Fran Pavlić, Bože Galić i ostali, izvijestio je Brozičević.  

Zanimljivost je da su u Klubu simbolično registrirali i legendarnog Karla Stipanića koji je i danas vrlo angažiran na Gradskom plivalištu. Podsjetimo, za nekoliko mjeseci će se navršiti punih 50 godina od dana kada je Karlo Stipanić, crikvenički sportaš stoljeća, osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. Bilo bi zaista lijepo taj veliki jubilej, jedinstven u crikveničkoj sportskoj povijesti, obilježiti na odgovarajući način.  

Uz ligaška natjecanja u prvoj polovici srpnja održat će se "Memorijal Darka Brnjca", tradicionalni turnir za igrače do 13 godina starosti. "Bukijev memorijal" - crikvenička Divlja liga je na rasporedu 5. kolovoza, dok je pretposljednji dan „Ribarskog tjedna“ rezerviran za "Noć vaterpola".
Uz to, bit će još i drugih događanja na Gradskom plivalištu radi kojih vrijedi doći na plivalište i podržati naše vaterpoliste.  

Ivica Šubat  

Podijelite