Poraz "Mornara-Crikvenica" protiv "Metković Mehanike"

1 - Ivan Čirjak, RK "Mornar-Crikvenica"

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA - JUG

2. kolo: MORNAR-CRIKVENICA – METKOVIĆ MEHANIKA 27:28 (11:13)

Crikvenica, 6.10.2019. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska).
MORNAR-CRIKVENICA: Zena, Matejčić 1, Oroši, Lušić 7 (3), Dokoza, Čupić 3, Vučetić 4, Matija Car 5 (1), Čirjak 6, Mijić, Fran Daskijević, Ivan Domijan 1, Dragičević, Prpić, Karlo Domijan, Turčinov. Trener: Saša Ilić.
METKOVIĆ MEHANIKA: Vlahović, Ilić, Koncul, Obšivač, Krešić 4, Ćužić 8, Bartolović 1, Čule 2, Željko Kozina, Jurković, Jukić, Mataga 5, Jure Kozina 2, Marević 1, Jurić, Bezer 5. Trener: Filip Romić.
Sedmerci: „Mornar-Crikvenica“ 5 (4); „Metković Mehanika“: 5 (4).
Isključenja: „Mornar-Crikvenica“: 8'; „Metković Mehanika“: 14'.

Baš kao i prošle sezone rukometaši „Mornara-Crikvenica“ startali su sa dva tijesna poraza u prve dvije utakmice, s tom razlikom što su lani gubili na gostovanjima u Dubrovniku i Metkoviću, dok su ovu sezonu otvorili porazima kod kuće od „Kozale“ i „Metkovića“.
U jučerašnjoj utakmici bodove su iz Crikvenice odnijeli Metkovci u vrlo tvrdoj i žustroj utakmici u kojoj su gosti najvećim dijelom bili u vodstvu, a domaći su se iscrpljivali u stizanju njihove prednosti.
Trener „Mornara-Crikvenica“ Saša Ilić u ovoj utakmici nije mogao računati na Tomislava Huljinu (zbog poslovnih obaveza), no vratio se mladi Matija Car koji je odmah zauzeo mjesto na desnom krilu, dok je na drugom krilu počeo Vlado Matejčić. Huljinu je na pivotu zamijenio Ivan Domijan, a u vanjskoj liniji bili su Lušić, Čupić i Čirjak te Zena na golu.
Od samog početka igralo se vrlo borbeno i agresivno u obrani, pa se do situacija za postizanje gola nije dolazilo lako. Gosti su se nakratko odvojili u 8. minuti (1:3) međutim domaći rukometaši su vrlo brzo izjednačili i ubrzo poveli 5:4. Igralo se vrlo izjednačeno, gol za gol, a domaće je s tri uzastopna gola izvana predvodio Čupić, uz efikasne Matiju Cara i Čirjaka.
U 28. minuti Tomislav Čupić radi prekršaj na Matagi za koji se očekivala sankcija od dvije minute isključenja, međutim suci mu pokazuju direktan crveni karton i dotad najbolji domaći igrač mora s parketa. Odmah potom na dvije minute je isključen i Čirjak što gosti koriste te do poluvremena stječu 2 gola prednosti 11:13.
Pokušavao je trener Ilić različite varijante u igri „Mornara-Crikvenica“, vratio je Matejčića u sredinu, Vučetić je ušao na krilo, igrali su i bez golmana, ali čvrsti i uporni gosti su držali prednost.
Drugo poluvrijeme umjesto Zene na golu je bio Fran Daskijević koji je zaustavio nekoliko gostujućih napada, međutim u prvih deset minuta nastavka domaći su postigli samo dva gola, što je bilo premalo da bi bili u rezultatskom plusu. Zasluge za to pripadaju i odličnom gostujućem vrataru Kozini, pa je vodstvo Metkovaca naraslo na 13:16 u 40. minuti.
Pokazalo se da su prestrogo isključenje Čupića i izostanak Huljine prevelik hendikep, posebno u srcu domaće obrane. Unatoč silnoj borbenosti domaćih i golovima Lušića, Vučetića i Čirjaka gosti stalno imaju jedan do dva gola prednosti, a u 51. minuti i velikih 20:23.
Domaći rukometaši daju sve od sebe ne bi li došli do izjednačenja i u toj jurnjavi čine i nekoliko grešaka, što iskusni gosti koriste da bi +3 držali sve do 59. minute.
U zadnjoj minuti rukometaši iz Metkovića nastojali su samo što duže zadržati loptu do kraja utakmice, što im je i uspjelo premda su naši rukometaši uspjeli postići dva brza gola i doći na gol zaostatka 27:28.
Ali, za više od toga nije bilo vremena.

Rezultati 2. kola:
SENJ – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 24:19
RUDAN LABIN – KARLOVAC 25:22
TROGIR – SOLIN 30:22
BUZET – RIBOLA KAŠTELA 30:24
MORNAR-CRIKVENICA – METKOVIĆ MEHANIKA 27:28
KOZALA – BALIĆ-METLIČIĆ 32:31

Podijelite