Počinje nova školska godina, stoga pojačajte oprez u prometu

U ponedjeljak počinje nova školska godina, što za sve sudionike u prometu znači da trebaju dodatno pojačati oprez i povesti računa o poštivanju prometnih propisa.
I ove godine djelatnici Policijske uprave PGŽ tijekom mjeseca rujna provodi akciju „Poštujte naše znakove“ koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.
Policijski službenici od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze u blizini osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu.
Tijekom akcije provodit će se i preventivne aktivnosti u kojima će policijski službenici prometne policije tijekom rujna u svim osnovnim školama održati predavanja za sve polaznike prvih razreda na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon predavanja prvašićima će se pokloniti reflektirajući prsluci za koje su sredstva osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Također, policijski službenici će i na roditeljskim sastancima dodatno upozoriti roditelje učenika prvih razreda na važnost pravilnog smještaja djece u vozilu, o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu i potrebi maksimalnog poštivanje zakonskih propisa.
Na području Primorsko-goranske županije u osnovnu školu će krenuti 2282 učenika prvih razreda.
Pored toga, policijski službenici će na cijelom području nadležnosti ove Policijske uprave pojačano nadzirati sve vozače u prometu i kontrolirati sve prekršaje, a posebice one najteže (brzina, alkohol, sigurnosni pojas, mobitel). Nadzirat će i vozače autobusa namijenjene prijevozu djece do škole, kao i brzinu kretanja svih vozila u prometu, posebice u zonama škola.
Uz policijski službenike, u zonama škola promet će nadzirati i pripadnici školskih prometnih jedinica te djelatnici nadležnih prometnih redarstava.

crikva.hr

Podijelite