PGS daje podršku Zoranu Milanoviću

Na danas održanoj konferenciji za medije Primorsko-goranskog saveza predsjednik stranke Darijo Vasilić obznanio je odluku predsjedništva stranke da na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske PGS daje podršku Zoranu Milanoviću.
Riječ je o kandidatu koji ima veliko političko i životno iskustvo, prvenstveno na dužnostima predsjednika Vlade od 2011. do 2016. i predsjednika SDP-a od 2007. do 2016. Kao političar predvodi program moderne, progresivne, otvorene Hrvatske i svojim političkim refleksom, siguran sam da se neće skrivati od javnosti kad treba jasno zaštititi povrede ljudskih prava i ravnopravnosti građana. Unatoč malim ustavnim ovlastima predsjednika Republike posao se može raditi uvjerljivije i autoritativnije posebno u vanjskoj politici, u kojoj predsjednik s karakterom može bolje reprezentirati Hrvatsku. Hrvatskoj je potrebna politička ravnoteža i u ovom trenutku kad Vladu i Parlament predvodi HDZ-ova većina, za zemlju je dobro da predsjednik bude iz suprotne političke opcije. - rekao je Vasilić.

U nastavku konferencije Darijo Vasilić čestito je radnicima i upravi "3. maja" na pokretanju proizvodnje i na novoj prilici koju Rijeka zaslužuje, a politika PGS-a je uvijek bila uz "3. maj" cijeneći multiplikacijske efekte koje brodogradnja daje ukupnom gospodarstvu ove regije.

crikva.hr

Podijelite