Oprostili se vaterpolisti

1 - Domagoj Maček, Zoran Brozičević, Danijel Car, Mladen Gržičić, Igor Sokolić i Janko Dunđerović oprostili su se od aktivnog igranja vaterpola

U subotu koja je za nama odigrano je posljednje kolo 3. Hrvatske vaterpolske lige - skupina Rijeka u kojem su se dvije momčadi Vaterpolo kluba „Crikvenica“ (seniori i U-13) sastale s „Lošinjem“.
Neposredno prije utakmice priređena je mala svečanost kojom je obilježen oproštaj od aktivnog igranja šestorice dugogodišnjih vaterpolista „Crikvenice“ (i ranije CPK-a), i to od Domagoja Mačeka, Igora Sokolića, Zorana Brozičevića, Mladena Gržičića, Danijela Cara i Janka Dunđerovića.
Pritom je nekoliko riječi o postignućima navedenih igrača rekao Goran Ježić, prisjetivši se svih najvećih uspjeha u kojima su oni sudjelovali. Umirovljeni igrači dobili su i plakete za zahvalu od kluba uz čestitku delegata utakmice Aleša Blažića.  

LIGA U-13:

CRIKVENICA – LOŠINJ  18:7 (3:1, 5:3, 6:0, 4:3)  

Crikvenica, 10.8.2019. Gradsko plivalište. Sudac: Marin Beltrame.  

CRIKVENICA: Andrija Miklić, Luka Barišić 5, Bože Galić 3, Žan Roko Domijan, Fran Pavlić 4, Mario Barišić, Davor Gašparović 1, Lucas Pavlić 4, Fran Ratković, Roko Brozović, Karlo Bosančić 1  

U prvoj utakmici sastale su se U-13 momčadi. Prva utakmica ovih suparnika u Lošinju završila je nadmoćnom pobjedom 17:2 za Kirce. U subotnjem uzvratu u Crikvenici ipak je bilo teže od očekivanoga, te su Lošinjani u prvom poluvremenu pružili dobar otpor. U trećoj četvrtini „Crikvenica“ radi seriju od 6:0 te stječe nedostižnu prednost. Na kraju „Crikvenica“ pobjeđuje 18:7.

3. HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA – SKUPINA RIJEKA

CRIKVENICA – LOŠINJ 14:18 (1:6, 5:6, 3:5, 5:1)

Crikvenica, 10.8.2019. Gradsko plivalište. Sudac: Marin Beltrame.  

CRIKVENICA: Danijel Car, Lovro Knez 1, Zoran Brozičević, Domagoj Maček, Igor Sokolić 1, Mladen Gržičić 1, Bojan Car 3, Ivan Galić, Marko Brnjac, Vilim Kordiš, Enrino Škiljan, Dejan Blažičević, Borna Stojčić Mureta, Sven Augustini 8.
LOŠINJ: Arijan Matković, Ervin Šeperović, David Banac, Aurora Stipanov, Tonči Marinac, Jan Tomich 4, Domagoj Jureša 2, Domenico Jureša 3, Josip Soric, Mario Stipanov 1, Toni Šimić 3, Damijan Pupovac 1, Roko Kaštelan, Ivan Gledec 3. Trener Domenico Jureša.

Seniorska utakmica ponudila je mnoštvo golova, lijepih poteza u kojoj su ipak bolji bili gosti. Na kraju je konačan rezultat 14:18 , uz 6 dosuđenih peteraca u korist gostiju, jedan za domaće, jedno izravno isključenje za domaće, te omjer isključenja 12:5.  

Završni komentar predsjednika Zorana Brozičevića je sljedeći:
- Na kraju možemo konstatirati da je subotnjom utakmicom definitivno okončano jedno značajno i uspješno razdoblje crikveničkog vaterpola. Na scenu stupa nova generacija igrača rođenih 2003. i mlađih kojoj će se naš klub u potpunosti posvetiti u budućnosti. Ovim mladim igračima će u njihovom igračkom razvoju pomoći iskusni Bojan Car, Marko Brnjac i Dejan Blažičević. Igrači koji su se oprostili od igranja okrenut će se edukaciji mladih igrača kao i pomoći u organizaciji i logistici kluba.
Još jednom ponavljamo kako je vizija ovog vodstva kluba da mladi igrači s kojima raspolažemo (rođeni 2003. godine i mlađi) kroz nekoliko godina (uz uvjet realizacije najavljene izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena) zaigraju u 1.B HVL. To je naš sljedeći korak i cilj kojem težimo, što temeljimo uzevši u obzir tradiciju, talent i interes koji Crikveničani već generacijama iskazuju prema vaterpolu.

U-13 momčad Vaterpolo kluba "Crikvenica" s trenerima:

crikva.hr

Podijelite