Održan 12. "Kup braće Skomerža", natjecanje u udičarenju učenika osnovnih škola

1 - Luka Berger
2 - Jan Ferenčić i Dušan Rebernik, predsjednik "Arbuna"

Pomorsko športsko ribolovno društvo „Arbun“ i ove je godine, s ciljem popularizacije sportskog ribolova među najmlađima, organiziralo natjecanje u udičarenju crikveničkih osnovnih škola.
Tako je prošle subote održan 12. po  redu „Kup braće Skomerža“, na kojem je sudjelovalo je 6 natjecatelja iz OŠ “Vladimira Nazora“ (Jan Ferenčić, Luka Berger, Bepo Matetić, Leon Brnić, Matej Brnić i Ivano Mandić), s voditeljem Dinkom Gračakovićem i 3 natjecatelja  OŠ „Zvonka Cara“ (Hana Malnar, Maksim Pobor i Lucija Kostelić) s voditeljicom Anom Kostrenčić.
Natjecanje je održano na nasipu lučice Podvorska po idealnom vremenu, bez vjetra i najavljivane kiše, a lovilo se po sistemu „ulovi i pusti“. Bodovala se svaka ulovljena riba ovisno o vrsti, s jednim ili s tri boda, a da bi bilo napetije ulovi u posljednjih 15 minuta su se bodovali dvostruko. 

Pojedinačno je prvo mjesto osvojio Jan Ferenčić, drugi je bio Luka Berger i treći Ivano Mandić, svi iz OŠ „Vladimira Nazora“. Ekipno prvi su  Jan Ferenčić i Luka Berger , drugi Hana Malnar i Maksim Pobor i treći Ivano Mandić i Bepo Matetić, a i ove godine su učenici OŠ „Vladimira Nazora’’ odnijeli ukupnu pobjedu.
Nakon natjecanja u prostorijama PŠRD „Arbun“ organizirana je dodjela priznanja najboljima i druženje svih sudionika.  

crikva.hr    

Podijelite