Odlični rezultati mladih crikveničkih šahista

Završena su županijska šahovska prvenstva za kadete do 11 i 15 godina. Čak 11 članova Šahovskog kluba „Crikvenica“ odmjerilo je snage na šahovskoj ploči protiv vršnjaka iz Cresa, Ravne Gore, Viškova, Rijeke, Kraljevice, Malog Lošinja i Dražica.
U kategoriji dječaka do 11 godina igrali su Ivano Tomljanović, Ivano Sundać, Vid Krešić, Matej Barnjak, Jakov Barnjak, David Valković, Damjan Divković i Andrej Bogdanović, a Tara Valković i Tara Škiljan su igrale u kategoriji djevojčica do 11 godina. Franko Škiljan je s nepunih 12 godina igrao u kategoriji igrača do 15 godina, te osvojio 7. mjesto.
Nakon odigranog posljednjeg kola naši mladi šahisti zauzeli su odlične pozicije.
Naslov prvaka PGŽ u kategoriji dječaka do 11 godina osvojio je Ivano Tomljanović, a 3. mjesto u istoj kategoriji osvojio je Ivano Sundać. Drugo mjesto u kategoriji djevojčica do 11 godina osvojila je Tara Valković, dok je Tara Škiljan zauzela 3. mjesto.
Posebnu pohvalu zaslužili su najmlađi Matej Barnjak za 4 prikupljena boda, a za fair play David Valković za prijateljsko ponašanje u partiji protiv Mateja Barnjaka.
- Ponosni smo na sve koji su odvojili dio svoga vremena za šahovsku igru. Pohvala za svaku odigranu partiju i kilometre prijateljstva koje prolazimo s našom šahovskom bajkom, rekla je voditeljica mladih šahista Julijana Plenča.

Poredak dječaka do 11 godina:
1. Ivano Tomljanović (ŠK „Crikvenica“)
2. Karlo Abramović (ŠK „Goranka“, Ravna Gora)
3. Ivano Sundać (ŠK „Crikvenica“)

Poredak djevojčica do 11 godina :
1. Lara Zagorac (ŠK „Rječina“, Dražice)
2. Tara Valković (ŠK „Crikvenica“)
3. Tara Škiljan (ŠK „Crikvenica“)

Mladi crikvenički šahisti s voditeljicom Julijanom Plenča

crikva.hr

Podijelite