Nove medalje za naše boćare na Svjetskom prvenstvu

1 - Lovro Šipek i Filip Klarić
2 - Lovro Šipek

Jučer, predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva u boćanju za juniore u talijanskom Alassiju, mladi boćari „Svetog Jakova“ osvojili su još dvije medalje za Hrvatsku.
Najprije su Lovro Šipek i Filip Klarić u disciplini štafetno izbijanje (U18) izborili polufinale i brončanu medalju u disciplini štafetno izbijanje. U napetih 5 minuta izbijanja i dramatičnoj završnici, Lovro i Filip uspjeli su pobijediti par Argentine rezultatom 45/57:43/55.
Za prolaz u finale izgubili su protiv reprezentacije Francuske koja je ipak bila prejaka. Lovro i Filip su dali sve od sebe, izjednačili su vlastiti hrvatski rekord pogodivši 48 boća, međutim sjajni Francuzi Mathea Roffin i Nicolas Peyron-Gerard su drugi put na prvenstvu postavili novi svjetski juniorski rekord pogodivši 52 boće i plasirali se u finale.  
U štafetnom izbijanju mlađih seniora (U23) poražen je i hrvatski dvojac Karlo Šaban - Luka Gašpar.
U polufinalu su izgubili od Talijana Ivana Soligona i Alexa Zoie rezultatom 52/60:48/58, te su tako osvojili brončanu medalju.
U polufinalu brzinskog izbijanja (U18) Lovro Šipek je poražen od tri godine starijeg Slovenca Gašpera Povha (45/47):37/45), tako da je i u ovoj disciplini osvojio brončanu medalju. Treba istaknuti da je Lovro jučer nastupio u čak tri polufinala i jednom četvrtffinalu igrajući protiv nekoliko godina starijih protivnika.

Najmanje brončanu medalju osvojili su Lovro Šipek i Filip Matijašić u disciplini parovi klasično nakon što su u četvrtfinalu s 13:4 pobijedili Mattea Maurina i Lucasa Rugaria iz Monaka. Suparnici našem paru u polufinalu danas bit će Talijani Mattia Falconieri i Simone Mana mlađi, dok drugi polufinalni par čine Argentinci Renzo Farias i Facundo Capdevila, te Čileanci Gustavo Vega i Tomas Martinez.
Pored Matijašića i Šipeka priliku za plasirati se u finale ima još i Riječanin Leon Petz koji je u četvrtfinalu preciznog izbijanja (U18) sa 17:12 pobijedio Francuza Eddyja Chemarina i tako se plasirao u polufinale u kojem će mu suparnik biti Brazilac Allan Paloschi. Drugi polufinalni par čine Argentinac Facundo Capdevila i Manuel Maurin iz Monaka.
Reprezentacija Hrvatske je tako na ovom Svjetskom prvenstvu u ukupno 8 disciplina (4 discipline U18 i 4 discipline (U23) osvojila 5 medalja, od čega su boćari „Svetog Jakova“ sudjelovali u osvajanju čak 4 medalje!

crikva.hr  

Podijelite