Nova priznanja za jakovarske boćare

1 - Vjekoslav Matetić, Lovro Šipek, Žarko Jerčinović, Filip Klarić, Karlo Šaban i Radovan Cuculić

Sinoć je u Domu kulture Kukuljanovo Boćarski savez Primorsko-goranske županije upriličio tradicionalnu svečanost proglašenja najboljih boćara PGŽ u protekloj godini.
Zahvaljujući odličnim rezultatima za najboljeg boćara PGŽ u juniorskoj konkurenciji proglašen je Karlo Šaban iz BK „Sveti Jakov“.
Jakovari imaju i najboljeg boćara u konkurenciji kadeta, to je Lovro Šipek, a sjajnu jakovarsku priču zaokružuje proglašenje Vjekoslava Matetića za najboljeg boćarskog trenera u PGŽ.
U ostalim kategorijama za najbolje u 2018. su proglašeni:
- najbolji senior: Antonio Prlaguzić („Vargon“)
- najbolja seniorka: Carrolina Bajrić („Čavle-Škola boćanja“)
- najbolja juniorka: Dorotea Maršanić („Čavle-Škola boćanja“)
- najbolja seniorska momčad: „Vargon“
- najbolja seniorska ekipa: „Čavle-Škola boćanja“
- najbolja juniorska momčad: „Vargon“
- najbolja juniorska ekipa: „Čavle-Škola boćanja“

Posebna priznanja za iznimne rezultate dobili su Virginia Bajrić i Merita Cocaj („Čavle - Škola boćanja“), Mateo Načinović („Pontese“, Italija), Luka Peričić („Gornji kraj-Ladvić“), Filip Klarić i Žarko Jerčinović („Drivenik“) te Karlo Vukelić („Vargon“).
Priznanja za postignute rekorde dobili su Carrolina i Virginia Bajrić („Čavle-Škola boćanja“), Fran Jakominić („Vargon“) i Lovro Šipek („Sveti Jakov“).
Nagradu za životno djelo dobio Radovan Cuculić iz Boćarskog kluba „Kukuljanovo“ koji je u tom Klubu od njegovog osnivanja 1982. godine, a u više mandata je bio predsjednik i tajnik Kluba.
Za značajna ulaganja u boćarsku infrastrukturu nagradu je dobio Grad Krk, a priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju i poticanje djece na bavljenje boćanjem dobila je lovranska Osnovna škola „Viktor Car Emin“.

Domaćin svečanosti bio je Boćarski savez PGŽ na čelu s predsjednikom Serđom Samblićem, a svečanosti su između ostalih ostalih nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Bakra Tomislav Dundović, gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić i član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković.
U glazbenom dijelu programa sudjelovala je muška klapa „Reful“ iz Kukuljanova.

crikva.hr   
(foto 1: Valentina Prokić)

Podijelite