Nora Smiljanić učenica generacije Osnovne škole Zvonka Cara

1 - Nora Smiljanić s učiteljicom od 1. do 4. razreda Evom Tomljanović i razrednicom od 5. do 8. razreda Mirelom Majnarić
2 - Najbolji učenici: Petar Car, Nora Smiljanić, Alba Leona Čačić, Marija Pađen, Mia Kalafatić, Chiara Pečaver, Adna Mulalić, Klaudija Stjepanović i Rea Jeličić
3 - Nora s mamom i nonama (tata je na brodu)
4 - Dogradonačelnica Silvia Crnić uručila je srebrnjak Petra i Katarine Zrinski učenici generacije Nori Smiljanić

Prema Statutu Osnovne škole Zvonka Cara na kraju školske godine nagrađuju se učenici 8. razreda uzornog vladanja koji su sve razrede prošli s odličnim uspjehom i to prosjekom od najmanje 4,80.
Između tih učenika osmog razreda bira se učenik generacije, a učenik generacije je onaj koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom (s prosjekom od najmanje 4,80) i u svim razredima imao uzorno vladanje. Za učenika generacije može biti izabran onaj koji je svojim primjerenim ponašanjem i sustavnim radom u školskim i  izvannastavnim aktivnostima razvio kreativnost, nadahnuće i stvaralaštvo, te uznio ugled škole u Gradu, Općini, Županiji i Republici Hrvatskoj.
Ako ima više učenika koji zadovoljavaju navedene uvjete, najboljim učenikom i uzornim učenikom proglašava se učenik koji je bolje plasiran na natjecanjima i smotrama propisanim Katalogom natjecanja i smotri (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) i bolje plasiran na susretima i natjecanjima i bolje plasiran na športskim susretima i natjecanjima.

Učenici koji su ove školske godine zadovoljili kriterije su Klaudija Stjepanović, Rea Jeličić, Marija Pađen, Mia Kalafatić, Chiara Pečaver, Alba Leona Čačić, Adna Mulalić, Nora Smiljanić i Petar Car.

Nora Smiljanić učenica generacije

Učenica generacije za školsku godinu 2017./2018. prema navedenim kriterijima je Nora Smiljanić.  
Nora je od prvog razreda bila pametna, pristojna, nenametljiva djevojčica, omiljena u kolektivu učenika. Svoje obveze izvršavala je u potpunosti i s lakoćom postizala izvrsne rezultate. Odličan uspjeh i uzorno vladanje ostvarila je svih osam godina.
A baš kao što je ova priča lijepo započela Norinim polaskom u prvi razred i njen nastavak je bio jednako lijep. Nora je od petog do osmog razreda odličan uspjeh, uzorno vladanje i uspjehe na natjecanjima postizala s lakoćom.
Na brojnim je natjecanjima, što sportskim, što znanja, promicala ugled naše škole diljem Županije, ali i čitave Republike Hrvatske. Sretni smo i ponosni što se upravo ona istakla kao najuspješnija među toliko izvrsnih učenika u svojoj generaciji. Biti proglašena učenicom generacije kruna je Norinoga rada, zalaganja i upornosti u proteklih osam godina.
Osnovna škola proletjela u trenu. Čini se nevjerojatnim da Nora i njena generacija ispisuju zadnje rečenice ove divne priče o osnovnoj školi te da uskoro započinju prvo poglavlje jedne sasvim nove priče - srednje škole.
Vjerujem da ćeš i u svojem daljnjem obrazovanju biti jednako uspješna i da ćeš sada još prazne stranice te nove knjige ispuniti najljepšim uspomenama, prijateljstvima i iskustvima. Još jednom iskrene čestitke tebi i tvojim roditeljima. – rekla je na svečanosti Dana škole Norina razrednica Mirela Majnarić.  

Želimo Nori i cijeloj generaciji da svoje snove pretvore u stvarnost, a njihov uspjeh, bit će naša najveća nagrada.  

Razrednice Eva Tomljanović i Mirela Majnarić

Podijelite