Nogometaši "Crikvenice" igrat će 3. hrvatsku nogometnu ligu

Nogometaši „Crikvenice“ u sljedećoj natjecateljskoj sezoni 2019./2020. natjecat će se u novoformiranoj 3. hrvatskoj nogometnoj ligi – zapad.
Liga će imati ukupno 12 klubova , a uz „Crikvenicu“ činit će je „Krk“, „Opatija“, „Grobničan“, „Vinodol“, „Nehaj“, „Novigrad“, „Jadran“ (Poreč), „Pazinka“, „Rovinj“ i „Uljanik“ (Pula).
Ova je odluka donijeta jučer u prostorijama HNS-a u Zagrebu, pod predsjedanjem Marijana Kustića, na  sastanku Međužupanijskog nogometnog središta Rijeka, na kojemu je usuglašen konačni stav tri pripadajuća saveza: Istarskog, Riječkog i Ličko-senjskog. Odluku još treba potvrditi Natjecateljska komisija HNS-a, međutim ne očekuje se da će ona biti promijenjena.
Liga će se igrati najprije dvokružno (svaki sa svakim) 22 kola, a onda će 6 prvoplasiranih momčadi igrati dodatnih 5 kola (jednokružno svaki sa svakim) u mini-ligi za prvaka. Momčadi plasirane od 7. do posljednjeg mjesta također će igrati dodatnih 5 kola (jednokružno svaki sa svakim) u mini-ligi za opstanak.
Ova vijest sigurno će razveseliti crikveničke ljubitelje nogometa, jer dojam je kako se radi o vrlo kvalitetnoj ligi starih nogometnih rivala među kojima „Crikvenica“ sigurno ima svoje mjesto.

crikva.hr

Podijelite