Natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je sukladno kalendaru natjecanja Hrvatskog Crvenog križa organiziralo Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje je održano 10.3.2018. godine u Srednjoj školi dr. Antuna Barca. Natjecanje je otvorila predsjednica GDCK Crikvenica, dr. Iva Skočilić, koja je i sama ranije bila aktivna sudionica natjecanja dugi niz godina.
Na natjecanju su nastupile dvije ekipe podmlatka iz osnovnih škola – jedna iz OŠ Vladimira Nazora pod vodstvom mentorice prof. Olge Arnaut (Marta Haistor Ramić, Paola Škraljsky, Hana Baričević, Luka Pšenica, Ivan Šušnja i Filip Daničić), i druga iz OŠ Zvonka Cara, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić (Tamara Erceg, Nora Smiljanić, Dario Bošnjak, Anamarija Katušić, Lucija Matošić i Chiara Vičić).
Nastupile su i dvije ekipe mladeži iz Srednje škole dr. Antuna Barca pod vodstvom mentorice, prof. Ive Suden - Jelena Britvić, Gabriela Jurković, Aurora Sučić, Iva Lončar, Antonela Šamal i Borut Posarić u jednoj te Anđela Ševerdija, Milena Grbac, Stephanie Rendulić, Ivana Gregorić i Karla Gregorić u drugoj ekipi.
Sve ekipe je, u praktičnom djelu, pripremala dr. Željka Polonijo koja je, zajedno s dr. Filipom Blažićem bila i sutkinja na praktičnom dijelu natjecanja.
Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.
U kategoriji podmlatka pobjedila je ekipa iz OŠ Zvonka Cara, a pobjedničku ekipu u kategoriji mladih čine Jelena Britvić, Gabriela Jurković, Aurora Sučić, Iva Lončar, Antonela Šamal i Borut Posarić.
Obje ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih 14.4.2018. godine u Rijeci, pod vodstvom dr: Željke Polonijo i dr. Filipa Blažića, a u pripreme ekipe će se uključiti i volonterka Vlasta Matejčić, viši fizioterapeut.

Nakon natjecanja ravnateljica GDCK Crikvenica Irena Gašparović uputila je zahvale za pomoć u organizaciji natjecanja:
- Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja – Auto-školi T.A. Crikvenica koja već dugi niz godina ustupa prostor učionice za pripreme, Srednjoj školi Dr. Antuna Barca Crikvenica u kojem smo svake godine domaćini natjecanja, učenicima osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara koji su nastupili kao glumci, kao i svim volonterima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja.

Podijelite