Na Kvarneru kolovoz u plusu, a cjelokupna sezona na razini prethodne rekordne godine

Regija Kvarner u kolovozu je ostvarila 8% više dolazaka i 2% više noćenja te je tako nastavljen pozitivni trend sustavnog porasta turističkih rezultata na Kvarneru u posljednjih 10 godina.
Usporedbe radi, u 8 mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2010. godine, ostvaren je rast od čak 45% više noćenja.
U odnosu pak na prethodnu 2018. godinu, u prvih 8 mjeseci 2019. ostvareno je 2% više dolazaka, dok je rezultat u noćenjima na razini prošle rekordne godine. Tijekom mjeseca kolovoza sve kvarnerske subregije ostvarile su dobre turističke rezultate i zabilježile poraste u dolascima i noćenjima. Dosadašnji tijek turističke godine i dalje potvrđuje trend rasta popunjenosti u najvišoj kategoriji smještaja na Kvarneru, što opravdava nastojanja Primorsko-goranske županije i TZ Kvarnera da zajedničkim inicijativama potaknu podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta.
- Da bi rasli dalje moramo mijenjati strukturu i rasti u kvaliteti smještaja jer pokazuju podaci da je kvalitetniji smještaj bio bolje i duže popunjen. S ovim brojevima želimo ostvariti veće prihode, širiti ponudu i stoga će se morati ulagati dalje u kvalitetu, a naravno i daljnju gradnju kapaciteta jer bez toga, novi pokazatelji dolazaka i broja noćenja neće više biti spektakularni, - rekao je župan Zlatko Komadina.
Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov potvrdila je da je Kvarner s istim brojem noćenja ostvario veće prihode, te dodala:
- To je ono što je nama strateški cilj i cijeli smisao održivog razvoja - da se s manjim brojem dolazaka te podizanjem kvalitete, ostvaruju bolji financijski rezultati, a na taj način sa smanjenim opterećenjem na destinaciju, uspijevamo očuvati i naš okoliš.
U tom cilju Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera provode niz združenih aktivnosti, bilo kroz brendiranje obiteljskog smještaja kroz Kvarner family ili EU projekte kojima se stvaraju novi sadržaji temeljeni na biološkoj, kulturnoj i maritimnoj baštini Kvarnera.
Kontinuirani napori ulažu se i u zajedničko oglašavanje i promicanje Zračne luke Rijeka kako bi se privukli gosti iz Velike Britanije, Sjeverne Njemačke i skandinavskog tržišta. Zaključno, za sljedeću godinu najavljeno je održavanje svjetskog kongresa SKÅL - udruženja turističkih menadžera (vlasnika i tour operatera) na kojem će Kvarner imati prigode predstaviti sve svoje komparativne prednosti.  

(izvor: web PGŽ)

Podijelite