Mario prošao kroz Crikvenicu i stigao u Rabac

Četvrta  etapa odvožena je pod pokroviteljstvom gradova Crikvenice i Rijeke te turističkih zajednica Crikvenice i Rijeke. Startali smo sa Zavižana, gdje je Mario prvi puta na projektu sjeo na „mountain bike“ kako bi mogao odvoziti dionicu Zavižan – Sveti Juraj, no već na samom startu znali smo da neće biti lako.
Izuzetno jak vjetar praćen s pljuskovima zaustavio je Marija u Svetom Jurju, te je odlučeno da dionicu Sveti Juraj – Crikvenica pređe kombijem. Naime, kao jedna od ciljeva projekta je i sigurnost u prometu te bi bilo potpuno neodgovorno ugrožavati zdravlje biciklista i ostalih sudionika u prometu.
Nakon kratkog odmora etapa je nastavljena s Trga Stjepana Radića u Crikvenici gdje je Marija ispratilo četrdesetak ljudi, redom rodbine, prijatelja i navijača. Nakon Crikvenice kratko smo se zaustavili u Rijeci, te ACI Marini Ičići. Mario je nešto prije 19:30 stigao u Rabac.

Mario Zubčić nakon 3. etape:
- Današnji dan je jedan od onih koje ću dobro zapamtiti. Ovo mi je više sličilo na neki borilački sport nego na biciklizam. Jučer su mi od sunca izgorjele ruke, noge, vrat ... a danas sam se smrzavao. Ovo je baš ono što nisam htio da se događa. Činjenica je da me vrijeme baš i ne mazi. Iz nekog razloga mora biti tako. Danas sam se doslovno dovukao do Rapca, s tim da sam dionicu od Svetog Jurja do Crikvenice zbog bure prošao u kombiju. Ako bude moguće taj dio ću odraditi prije nego krenemo u smjeru Zagreba. Jako mi je žao što kroz svoj kraj nisam prošao onako kako on to zaslužuje. Tako je kako je. Sutra je novi dan. Teži od ovoga ne može biti. Hvala svima koji su danas bili na Trgu u Crikvenici.

Etapa broj 5, 13.05., donosi nam još jedna start s planine. Uz  podršku hotelskog poduzeća Valamar povezuje vrh Učke, odnosno Park prirode Učka, preko Buzeta, uz posjetu ACI marinama Pula i Rovinj sa najzapadnijom točkom Hrvatske rt Lako kod Bašanije – svjetionik Savudrija.

Fotografije: Jan Mastrović

Podijelite