Lovro Šipek i Filip Klarić postavili novi juniorski rekord Hrvatske!

1,2 - Lovro Šipek i Filip Klarić
3 - Juniorska reprezentacija Hrvatske u boćanju: Vjekoslav Matetić (trener), Čedo Vukelić (izbornik), Leon Petz, Lovro Šipek, Filip Klarić i Đordano Ferenac

Sjajne vijesti dolaze nam francuskog Sillansa nedaleko Grenoblea, gdje je u subotu i nedjelju održan jedan od najjačih svjetskih juniorskih reprezentativnih turnira u boćanju iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e - memorijal “Gilbert Veyret”.
Članovi reprezentacije Hrvatske, mladi boćari „Svetog Jakova“, Lovro Šipek i Filip Klarić postigli su novi juniorski rekord Hrvatske u brzinskom štafetnom izbijanju. Lovro i Filip su pogodili 47 boća od 56 izbačaja, što je novi hrvatski rekord i u kadetskoj konkurenciji, jer podsjetimo, njih su dvojica još uvijek kadeti (U-15), te time ovaj rezultat ima još veću težinu.

U sastavu reprezentacije Hrvatske uz Lovru i Filipa bili su još i Đordano Ferenac (Istra Poreč), Leon Petz (Vargon), a predvodio ih je izbornik Čedo Vukelić uz asistenciju trenera Vjekoslava Matetića.
Osim Hrvaske na turniru su nastupile i reprezentacije Italije, Slovenije, Monaka, te Francuska A i B reprezentacije, zatim zajednička selekcija francuskih pokrajina Auvergne i Rhone – Alpes, te selekcija francuskog departmenta Isere, a opširnije izvješće s turnira objavit ćemo uskoro.

Ivica Šubat   

Podijelite