Lovro Matejčić učenik generacije OŠ Vladimira Nazora

1 - Lovro Matejčić, učenik generacije, Nada Sladić, učiteljica iz nižih razreda i Deana Čandrlić Zorica, ravnateljica Škole
2 - Tatjana Vukić, Deana Čandrlić Zorica i Ivana Sokolić - Uršić
 

Pod naslovom „Pruži mi ruku i budi mi prijatelj“ u Osnovnoj školi Vladimira Nazora održana je proslava povodom Dana škole. Kao i svake godine, svečana sjednica i priredba upriličena je na rođendan velikog pjesnika Vladimira Nazora. Nastupili su brojni izvođači, od onih najmanjih pa do onih starijih koji još samo nekoliko dana provode u osnovnoj školi. Pjesmom, plesom i lijepom riječju na književnom jeziku i čakavskom narječju oduševili su mnogobrojnu publiku.
Cijeli program tematski je bio vezan i uz cjelogodišnji projekt škole „U zagrljaju sigurnosti“, a priredbu je ove godine režirala učiteljica Hrvatskoga jezika Suzana Grbčić. Voditeljice programa Marta i Dalia upoznale su nazočne s brojnim događanjima, sudjelovanjima, rezultatima s natjecanja u sportu i znanju te ostalim uspjesima kojima se učenici ove škole  zaista mogu pohvaliti. Uručena su priznanja učenicima koji su postigli uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima kao i njihovim mentorima.

Najsvečaniji trenutak bio je proglašenje učenika generacije, a taj je naslov ove godine zaslužio učenik 8. a razreda Lovro Matejčić
Naime, Lovro je odličan učenik iznimnih sposobnosti i širokih interesa te je u ovoj školskoj godini sudjelovao na brojnim natjecanjima i postigao sjajne rezultate. Na županijskom natjecanju iz Geografije osvojio je 4. mjesto, Hrvatskog jezika 5. mjesto, Matematike 6. mjesto, Engleskog jezika 4. mjesto, Informatike (algoritimi) 2. mjesto, Osnove informatike 1. mjesto na županijskom natjecanju i 5. mjesto u državi. Sudjelovao je i na županijskom natjecanju iz Kemije. Lovrov literarni rad pod naslovom „Grad – to smo mi“ upućen je na županijsku razinu natjecanja LiDraNo, a školski list „Šarko“ čiji je glavni urednik, na državnu razinu.
Lovrove mentorice bile su: Daliborka Todorović, Iva Halasz, Jasmina Manestar, Martina Jakopčević i Martina Rubčić.  Same riječi pohvale o svom učeniku izrekle su učiteljica iz nižih razreda Nada Sladić i sadašnja razrednica Suzana Kljuš.

Uručene su i jubilarne nagrade učiteljima, Karlu Jerčinoviću i Nikoli Jedrliniću za 10 godina neprekidnog rada u školstvu, Daliborki Todorović za 15, Ankici Gržac, Maji Lončarić i Suzani Grbčić za 20 godina, Branislavki Blizanac za 25 te Tatjani Vukić i Ivani Sokolić - Uršić za 35 godina rada. Cvijeće je uručeno i učiteljicama Maji Lončarić, Jasmini Manestar i Daliborki Todorović koje su u ovoj školskoj godini promovirane u zvanje učitelja mentora.
Na svečanoj proslavi Dana škole predstavljen je i novi broj školskog lista „Šarko“, a urednica je učenica sedmog razreda Lucija Gržac.

Podijelite