Likovna kolonija na Kotoru

U Crikvenici je održana prva Likovna kolonija na Kotoru u organizaciji Katedre Čakavskog sabora „Kotor“ Crikvenica.
Sudjelovali su likovni umjetnici i amaterski fotografi koji su uživali u sunčanom danu i predivnom ambijentu Kotora, kolijevke današnje Crikvenice.
Radi nepovoljnih vremenskih uvjeta manifestacija je nekoliko puta odgađana, ali je upornošću organizatora i sudionika, dočekan lijep i sunčan dan, pogodan za rad na otvorenom prostoru. Najinteresantniji dio cijelog događanja je što posjetitelji mogu uživati posmatrajući umjetnička djela u nastajanju. Likovni umjetnici mogli su izabrati tehniku slikanja prema vlastitoj želji, a inspirirala ih je i sama lokacija.
Nastalo je niz kreativnih, zanimljivih i originalnih likovnih i fotografskih radova koji će biti izloženi na izložbi sredinom mjeseca lipnja. Sav prihod od prodaje namijenjen je uređenju kamenih stepenica i puteva na Kotoru.
U radu Likovne kolonije sudjelovali su likovni umjetnici Miroslav Cimer, Nenad Petronio, Marijan Mavrić, Ambroz Oroši, Libuša Kirac.

Boje Fotokluba Crikvenica zastupali su Elma Dujić i Slavko Matejčić (ujedno i članovi Katedre). Katedra se zahvaljuje i Ratimiru Šararu koji je ustupio prostore kuće i okućnice za potrebe rada kolonije.
U ime Katedre bili su prisutne Ljubica Domijan Miletić i Jasminka Rukavina (predsjednica, a predloženo je da Likovna kolonija na Kotoru postane tradicionalna.

Tekst i fotografije: Elma Dujić

Podijelite