Latinoamerički ritmovi na crikveničkoj rivijeri

Početak ovogodišnjeg rujna donosi na crikveničku rivijeru, već petu godinu za redom, Međunarodni plesni seminar Zouktime.
Dugogodišnji zaljubljenici u Crikvenicu i poznati europski promotori latinoameričkih modernih plesova, bračni par Pavla i Ludek Lužny iz češkog Brna, i ove će godine dovesti na Kačjak više od četiri stotine instruktora Zouk plesova iz cijele Europe. Oni će od 1. do 8. rujna od ranog jutra do kasnih večernjih sati uvježbavati pokrete  plesova Južne Amerike koji su sve popularniji i među europskim ljubiteljima modernog plesa.
Za instruktore iz mnogobrojnih zemalja Europe su tijekom tog intenzivnog tečaja pripremljene 22 plesne radionice na kojima će usavršavati tehnike i pokrete kudura, sambazouka, kizombe, bachate, cuban folklora, afrorumbe i drugih plesova kako bi ih mogli prenositi mnogim sljedbenicima u svojim zemljama.
Glavni organizatori ovog, po svemu posebnog plesnog događanja, češki bračni par Lužny vjeruje da će njihove osmodnevne instruktivne radionice, koje počinju  jutarnjim vježbama joge i rastezanja, naići na zanimanje i drugih gostiju na Kačjaku, kao i domaćih stanovnika.
Za građane Crikvenice i turiste pripremaju i poseban poklon. Na glavnom gradskom trgu u subotu, 7. rujna, od 16 do 18 sati otplesat će pregršt ovih posebnih latinoameričkih plesova i pokušati dočarati duh tog nama dalekog podneblja.
Organizatori mole naše sugrađane za dodatno razumijevanje s obzirom na cjelodnevno trajanje plesnih radionica. 

Podijelite