Laseraši "Vala" uspješni na 45. „Cupu Opatije“

1 - Ursula Balas na dodjeli nagrada
2 - Nika Manestar na dodjeli nagrada

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Laser radial nastupili su na kriterijskoj regati „45. Cup Opatije“ u Opatiji, održanoj od 29.11. do 02.12. 2018. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Opatija“.
Na regati je nastupilo je 46 jedriličara u klasi Laser 4.7 te 14 jedriličara u klasi Laser radial iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Švicarske i Austrije, a za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar, Luka Gregović, Bianka Maria Ornik i Leon Kljuš uz pratnju trenera Roberta Jurinčića.
U tri dana jedrenja odjedrena su tri plova i to sva u petak po tramontani snage 15 - 25 čvorova. Na moru su jedriličari bili preko 6 sati, uvjeti na moru su bili zaista teški, a uz jak vjetar i niske temperature su jedriličarima otežavale jedrenje. U subotu i nedjelju nije se jedrilo radi nedostatka vjetra.
Naši jedriličari bili su ponovno u samom vrhu, Ursula je zauzela 3. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila najbolja, Nika je zauzela ukupno 4. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila druga.
Luka je zauzeo 16. mjesto, Bianka se plasirala na solidno 36. mjesto, dok je Leon u klasi Laser radial zauzeo 7. mjesto.

Rezultati:

Laser 4.7:

1. Niccolo Nordera (RYCC Savoia, Italija)
3. Ursula Balas (1. mjesto u konkurenciji djevojaka)
4. Nika Manestar (2. mjesto u konkurenciji djevojaka)
16. Luka Gregović (2.mjesto u konkurenciji U16)
36. Bianka Maria Ornik

Laser radial:

7. Leon Kjuš

crikva.hr

Podijelite