Kolumne - Samo jedna šačica te j’ Samo jedna šačica te j’ Kurijožitadi Zavičajni kantun Petačke štorije

Šaričine kiflice

Verujen da saki ima neki kolač ki najviše voli, a pogotovo ako ga dela baba, pa sama priprema i dih podsjećaju na djetinjstvo. Zato san se danas odlučil podilit s vami, meni najdraže, „Šaričine kiflice“. Prije recepta par besed o babi Šarici. Baba Šarica j' bila moja prababa.

Selačka klapa

Gostovanje „Selačke klape“ na Radio Rijeci u prosincu 1968. godine.

Tri crkve svete Katarine

Vjerojatno se rijetko koje mjesto može pohvaliti da je kroz povijest imalo 3 crkve posvećene istoj svetici. Kapelica svete Katarine Iako se ne zna točno kada je izgrađena, prvom selačkom crkvom se smatra kapelica svete Katarine izgrađena u XV. stoljeću a posvećena 1498.

Sveta Barbara

Spomendan svete Barbare obilježava se 4.12. i povezan je s Božićnim običajima. Naime stavlja se pšenica u tanjuriće i ona proklija i zazeleni te postaje božićni ukras po kućama i crkvama. U zemljama njemačkog govornog područja odreže se na blagdan sv.

Slavna sveta Katarino, štiti Selce od svih zala

Dobro došli! Želimo vam ugodno čitanje crtica iz i o mjestu Selce. Uvodno isprika na možda nedorečenim informacijama do kojih nismo uspjeli doći, ili prenošenju ponekad subjektivnih sudova i sjećanja, no uz veliku pozitivnu želju vjerujemo da ćete uživati.