Kolumne - Centar kreativnog pisanja Dve, tri po domaću Zavičajni kantun Petačke štorije Centar kreativnog pisanja

Bojana Maričić: PISMO

Rijeka, 16.11.1998. Već dugo nije stiglo tvoje pismo. Pretpostavljam da je zapelo negdje u poštanskom uredu u nekoj zabiti, da si ga ipak napisao. Nedostaje mi, iako mogu pročitati bilo koje do sada pristiglo.

Helena Mičetić: MOŽEŠ SE FRIGAT

U izguljenim perajama, stajala je u plićaku osamljene primorske uvale. Predvečerje kasnog ljeta osvježilo je more, što joj je u valnim periodima dosezalo do koljena. Osjetila je bol u grudima, zbog težine mokrog i isfucanog ronilačkog odijela.

Snježana Šamanić: MAESTRO

Dogovoreno je da se sa svekrvom nađem u dnevnom boravku Doma Kantrida, na predstavljanju kratkih priča čitateljica iz Gradske biblioteke. Čudno! Kada sam je nazvala i rekla da stižem nije se baš obradovala, kao inače. - Ako ćeš, pridi, ja ću bit' u sali - reče mi ravnodušno.

Maja Močibob: GABLEC

Gablec stiže oko pola jedan. Dostavljač parkira bicikl u našem haustoru, kimne glavom portiru i penje se na drugi kat. - Gablec! – iskače sa skrivenih prozora na našim ekranima. U nekoliko minuta, desetak uredskih mrava okuplja se oko tri bijele najlonske vrećice na središnjem stolu središnjeg...

Šparoga – namirnica ili ipak nešto više

Proljeće, buđenje prirode, razdoblje za lagani detoksa organizma, te namirnice koje tada dolaze u prvi plan, teme su o kojima smo pisali u proteklim člancima, pa bi sada htjela nešto više reći, a možda Vas nečemu i naučiti, o svima nam dragoj i nadasve ljekovitoj namirnici – šparogi (lat.

Žitarica kao detox namirnica

Proso je namirnica bogata mineralima poput kalija, fosfora, magnezija, sumpora, joda, vitaminima B skupine, izvrstan je izvor esencijalnih aminokiselina i predstavlja dobar izvor proteina biljnog porijekla

Pravilnom prehranom do dugovječnosti - mit ili istinita tvrdnja?

Pratite našu novu rubriku Zdrav život, gdje ćemo ćemo obrađivati teme vezane uz zdrav život i pravilnu prehranu a vrlo rado ćemo zaprimati vaše sugestije i pitanja o temama o kojima biste željeli pročitati i naučiti nešto više.