Karlo Šaban, Tomislav Čupić i Siniša Budisavljević kandidati za najbolje sportaše Grada Crikvenice u 2018. godini

1 - Siniša Budisavljević, Karlo Šaban i Tomislav Čupić

Portal crikva.hr treću godinu zaredom organizira izbor najboljih sportaša Grada Crikvenice u protekloj godini.
Izbor našeg portala je poseban po tome što najbolje sportaše biraju aktivni sportaši i sportski djelatnici iz klubova s područja Grada Crikvenice, s time da ne mogu glasovati za sportaše iz „svog sporta“ (rukometaši za rukometaše, boćari za boćare i sl.).
Izbor je javan, na portalu crikva.hr objavljivat ćemo kako su sportaši glasovali, a birat ćemo najbolje u 6 kategorija: - Najbolji sportaš Grada Crikvenice u 2018. godini
- Najbolja sportašica Grada Crikvenice u 2018. godini
- Najbolja sportska momčad Grada Crikvenice u 2018. godini
- Najbolja ženska ekipa Grada Crikvenice u 2018. godini
- Najbolji sportaš mlađih kategorija (2000. godište i mlađi) Grada Crikvenice u 2018. godini
- Najbolja sportašica mlađih kategorija (2000. godište i mlađa) Grada Crikvenice u 2018. godini

U našem izboru birat ćemo najbolje sportaše koji su registrirani i nastupaju za klubove s područja Grada Crikvenice, tako da primjerice Leo Brnić, Tea Radil, Kristian Bećiri, Mauro Veljačić i dr. nisu u konkurenciji.
Da bi olakšali izbor podsjećamo na postignuća trojice kandidata u 2018. g. koji su (po našoj procjeni) najbliže naslovu najboljeg sportaša Grada Crikvenice u 2018. godini. Naravno, svaki od sudionika izbora moći će se po vlastitom nahođenju odlučiti za izbor onog kojeg smatra najboljim, a to ne mora biti netko od onih koje smo predložili.
Naši prijedlozi za izbor najboljeg sportaša Grada Crikvenice u 2018. godini su:

1. KARLO ŠABAN (Boćarski klub „Sveti Jakov“ Jadranovo)

- Karlo Šaban je uz naslov svjetskog prvaka u boćanju za juniore osvojenog 28.10.2018.g. u Kini (za što će biti nominiran i u mlađim kategorijama našeg izbora), u protekloj godini bio najbolji igrač seniorske momčadi BK „Sveti Jakov“ i jedan od najboljih igrača 2. Hrvatske boćarske lige.
Uz to, u više navrata je nastupio i u dresu reprezentacije Hrvatske (U18 i U23) na nekoliko međunarodnih turnira, s odličnim rezultatima.

2. SINIŠA BUDISAVLJEVIĆ (Športsko ribolovno društvo „Tunera“ Jadranovo)

- Siniša Budisavljević je na 54. Svjetskom prvenstvu u lovu iz usidrene brodice za seniore u portugalskom Setubalu, održanom od 15. rujna do 21. rujna 2018., u sastavu reprezentacije Hrvatske osvojio 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Siniša je zauzeo 25. mjesto.

3. TOMISLAV ČUPIĆ (Rukometni klub „MORNAR-CRIKVENICA“)

- Tomislav Čupić je jedan od stožernih igrača RK „Mornar-Crikvenica“, Kluba koji je imao vrlo uspješnu 2018. godinu. Rukometaši su najprije uvjerljivo osvojili naslov prvaka 2. Hrvatske rukometne lige - zapad, da bi nakon jesenskog dijela prvenstva u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi - jug zauzimali mjesto u sredini ligaške ljestvice.
Premda je taj uspjeh zasluga prvenstveno kolektiva i njihovog trenera Valtera Martoševića, Čupić je svojim igračkim autoritetom, prikazanim igrama i nadasve pristupom zaslužio biti nominiran.

Ivica Šubat

Podijelite