Karlo Šaban s reprezentacijom Hrvatske 2. na Božićnom turniru

1 - Reprezentacija Hrvatska 1: Ria Vojković, Karlo Šaban, Filip Matijašić, Čedo Vukelić (izbornik) i Serđo Samblić (predsjednik BS PGŽ)
2 - Reprezentacija Hrvatska 2: Serđo Samblić (predsjednik BS PGŽ), Luka Jozipović, Dora Fućak, Lovro Šipek i Vjekoslav Matetić (voditelj)
3 - Reprezentacija Francuske
4 - Reprezentacija Slovenije 2

Tradicionalni međunarodni juniorski boćarski turnir „Božić 2018" održan je 15. i 16. prosinca u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci, u organizaciji Boćarskog saveza grada Rijeke i Boćarskog saveza PGŽ.
Turnir je bio vrlo jak i na njemu je sudjelovalo 6 reprezentacija iz Italije, Francuske, Monaka, Slovenije, Srbije i Hrvatske, s ukupno 8 ekipa. U svakoj ekipi su bila dva juniora i jedna juniorka koji su se natjecali u disciplinama par klasično, bližanje i izbijanje u krug, pojedinačno klasično u kojem su svoje snage odmjeravale juniorke te brzinsko izbijanje u kojem su se nadmetale mješovite štafete. Reprezentacije su bile podijeljene u dvije grupe, u kojima su, po sistemu svaki sa svakim, odigrale tri susreta prvog dana natjecanja. Prvoplasirane iz svake grupe u nedjelju su odigrale za pobjednika turnira, a drugoplasirane u grupi za 3 mjesto.

Reprezentacija Hrvatska 1 nastupila je u sastavu Ria Vojković (ŽBK „Komiža“), Karlo Šaban (BK „Sveti Jakov“) i Filip Matijašić (BK „Pazin“) pod vodstvom Čede Vukelića, a za Hrvatsku 2 koju je vodio Vjekoslav Matetić su igrali Dora Fućak (BK „Čavle-škola boćanja“), Lovro Šipek (BK „Sveti Jakov“) i Luka Jozipović (BK „Biston Brela“).
Obje naše reprezentacije odigrale su vrlo dobro, Hrvatska 1 je zauzela prvo mjesto u skupini A sa sve tri pobjede, dok je Hrvatska 2 bila druga u skupini B. Za pobjednika turnira igrali su Francuska i Hrvatska 1, a za treće mjesto igrali su Slovenija 2 i Hrvatska 2.
Nakon redovnog dijela natjecanja oba susreta završila su neriješeno 4:4, te se pristupilo raspucavanju kako bi dobili pobjednike susreta sa po tri bližanja i tri izbijanja balina. Nakon završenog prvog dijela raspucavanja, susreti su i dalje bili neriješeni Francuska-Hrvatska 1 4:4, Slovenija 2 - Hrvatska 2 1:1, te se tada pristupilo ponovo bližanju i izbijanju balina ali ovaj put do „prvog promašaja" odnosno „zlatnog punta". U tom završnom dijelu Francuska i Slovenija 2 slavile su svoj „zlatni punat", i konačni rezultati susreta nakon raspucavanja glasili su:
- za 1. mjesto: Hrvatska 1 – Francuska 5:6
- za 3. mjesto: Hrvatska 2 – Slovenija 2 2:3.

Svim igračicama i igračima, te vodstvu prve četiri plasirane reprezentacije predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Serđo Samblić dodijelio je pehare, a prvoplasiranoj ekipi veliki pobjednički pehar. Voditelj natjecanja bio je Dino Blečić.

Konačni poredak reprezentacija:

1. FRANCUSKA (Gouilloud Pauline, Chemarin Eddy, Peyron Gerard Nicolas - voditelj Amar Fabien)
2. HRVATSKA 1 (Ria Vojković, Karlo Šaban, Filip Matijašić - voditelj Čedo Vukelić)
3. SLOVENIJA 2 (Neli Škoberne, Jaka Štremfel, Jan Guštin - voditelj Anton Kosar)
4. HRVATSKA 2 (Dora Fućak, Luka Jozipović, Lovro Šipek - voditelj Vjekoslav Matetić)
5. SLOVENIJA 1 (Nina Volčina, Žan Sodec, Povh Gašper - voditelj Aleš Škoberne)
6. SRBIJA (Milica Popović, Dejan Kovačević, Nikola Kurbalija - voditelj Aleksandar Koljaja)
7. ITALIJA (Zaira Cescon, Andrea Lorenzetto, Mattia Aliprandi - voditelj Enrico Birolo)
8. MONAKO (Jessica Samarati, Bresciano Gianni, Leporati Victor - voditelj Campiglia Gilles)

crikva.hr
Fotografije: Nives Jelovica

Podijelite