Ivica Šubat izabrao Sinišu Budisavljevića i Anu Debelić

Ivica Šubat

Vlasnik i glavni urednik portala crikva.hr Ivica Šubat posljednji je sudionik izbora najboljih sportaša Grada Crikvenice u 2018. godini. U ovom izboru svoj glas nije mogao dati boćarima i košarkašima i njegov je izbor sljedeći:

- Najbolji sportaš: SINIŠA BUDISAVLJEVIĆ (ŠRD „Tunera“ Jadranovo)
- Najbolja sportašica: ANA DEBELIĆ (ŽRK „Murvica“)
- Najbolja momčad: Rukometni klub „MORNAR-CRIKVENICA“
- Najbolja ekipa: Ženski rukometni klub „MURVICA“
- Najbolji sportaš mlađih kategorija: MATIJA CAR (RK „Mornar- Crikvenica“)
- Najbolja sportašica mlađih kategorija: URSULA BALAS (JD „Val“ Crikvenica)

Ocjenjujući proteklu sportsku 2018. godinu za KK „Crikvenica“ Šubat je rekao:

- Krenut ću najprije „od našeg praga“, od portala crikva.hr, koji je u 2018. godini objavio ukupno 528 vijesti (uz više od 2000 fotografija) o crikveničkom sportu, što je naš konkretan doprinos ovom vrlo važnom segmentu života u Gradu Crikvenici. Nesporno je da bi javnost bila puno manje upoznata s djelovanjem brojnih sportskih klubova kad našeg portala ne bi bilo.
Nadalje, dali smo značajan doprinos i sportskoj publicistici izradom monografije „20 godina Ženskog odbojkaškog kluba Crikvenica“, godišnjaka „Ženski rukometni klub Murvica 2019.“, godišnjaka „Boćarskog saveza PGŽ“, publikacije Hrvatske juniorske boćarske lige i publikacije „Old Stars Zagreb '89“.

Kad je riječ o crikveničkom sportu u 2018. godini najznačajnijim događajem bih svakako izdvojio otvaranje sportske dvorane Osnovne škole Zvonka Cara. Međutim, ta dvorana koja je svečano otvorena 22.12. još uvijek nije počela s radom, a od otvorenja je prošlo mjesec i pol dana. Uz tu dvoranu se postavljaju i pitanja uopće mogućnosti odigravanja službenih rukometnih utakmica u njoj, na što ćemo uskoro dobiti odgovore.
Stoga, najznačajnim u 2018.g. izdvajam osvajanje odličja naših sportaša na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima – zlatnu medalju Karla Šabana na SP u boćanju za juniore, brončanu medalju Ursule Balas na EP u jedrenju u klasi Laser 4.7 i brončanu medalju Siniše Budisavljevića (ekipno) na SP u sportskom ribolovu. Posebno me veseli što su ta odličja osvojena u našim tradicijskim primorskim sportovima kojima se nažalost ne daje značaj kakav zaslužuju.

Izuzetno važnim za Crikvenicu držim organiziranje sportskih manifestacija kao spoj sporta i gospodarstva i mogućnost produženja turističke sezone. Takvih je manifestacija u 2018. g. bilo manje nego inače, da ne govorim o tome što smo u Crikvenici imali prije desetak godina, a sada više nemamo.
Od sportskih manifestacija u prošloj godini izdvojit ću cilj 4. etape velike biciklističe utrke „Tour of Croatia“, Međunarodni šahovski festival uz gostovanje Garija Kasparova8. trkački "Adria Advent Maraton“, dječji nogometni turnir „Crikvenica Cup 2018.“, 2. "Savate Open Crikvenica", 19. biciklijadu „Panorama Vinodola“, ribolovni “Grand prix Crikvenice“ i „Kup sv. Jakova“ te više regata u organizaciji JD „Val“ i JK „Jadro“.
Izdvojit ću i 1. međunarodni veteranski rukometni turnir „Crikva 2018“ u organizaciji ŽRK „Murvica“ koji bi trebao postati tradicionalan te 2. malonogometni turnir „Advent Cup Crikvenica“ u organizaciji veterana Nogometnog kluba „Crikvenica“.
Mislim da je to premalo i da Crikvenica ne koristi u dovoljnoj mjeri svoje resurse za realizaciju sportskog turizma, a ponavljam, prije desetak godina smo imali neusporedivo više i sportskih manifestacija najviše razine i dolazaka sportaša u naš grad tijekom čitave kalendarske godine.

Zaključno, ni u 2018. godini nije osnovana zajednica sportskih udruga Grada Crikvenice, a sve dok se ona ne osnuje i počne djelovati, konkretnih strateških pomaka u razvoju crikveničkog sporta neće biti.

Ivica Šubat  

Podijelite