Iva Suden sudjelovala u Erasmus + Sport projektu Traditional Games Are Meeting u Bukureštu

U sklopu Erasmus + Sport projekta Traditional Games Are Meeting, riječki kineziolozi i treneri u Rumunjskoj su 28. i 29. kolovoza prezentirali tradicionalne hrvatske igre - boćanje, skakanje u vreći i graničar.
Traditional Games Are Meeting je projekt malog kolaborativnog partnerstva koji traje do 31.12. 2019. i čiji je cilj upoznavanje i poticanje djece i mladih da se zabavljaju uz tradicionalne sportove i igre te povratak djece i mladih na igrališta. Projekt koordinira Kargenc club iz Karasua (Turska), a Hrvatsku predstavlja Zajednica sportskih udruga Grada Rijeke “Riječki sportski savez”.
Nakon teoretske prezentacije u prekrasnom muzeju Olimpizma u Bukureštu održan je i praktični prikaz uz sudjelovanje 20 rumunjskih srednjoškolaca.
U hrvatskoj ekipi bila je i naša profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, Iva Suden, koja je izuzetno zadovoljna organizacijom i razmjenom iskustava s ostalim kolegama iz drugih država. Finalni susret održat će se početkom listopada u Turskoj koja je ujedno i glavni organizator ovog projekta.

Iris Mrzljak

Podijelite