General Josip Lucić održao u Bribiru predavanje o Domovinskom ratu

1 - General zbora Josip Lucić
2 - Svetu misu za hrvatske branitelje predvodio je msgr.dr. Ivan Devčić
3 - Brigadir Nikola Županić, general Josip Lucić, msgr.dr. Ivan Devčić, ravnateljica Knjižnice Željka Jurčić Kleković i stožerni brigadir Zdravko Andabak
4 - General Josip Lucić, nadbiskup riječki Ivan Devčić i Ivica Šubat, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora "Vinodol"

Prošle srijede je general zbora Josip Lucić, bivši načelnik OSRH i predsjednik Udruge „Tigrovi 90. – 91.“ održao predavanje „Počeci Domovinskog rata i stvaranje hrvatske države", u Malom salonu Knjižnice Bribir. 
U svom nadahnutom izlaganju general Lucić se prisjetio sudbonosnih dana u stvaranju neovisne hrvatske države i početka Domovinskog rata.
Rekao je kako je Domovinski rat najvažniji događaj u povijesti Hrvatske jer su Hrvati prvi put bili zajedno pod jednom zastavom. General Lucić je istakao i veliku ulogu doma i obitelji u našem društvu te iskazao optimizam za našu budućnost, jer živimo u miru, a mir je najveća vrijednost i razlog za sreću.
Prije predavanja u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Bribiru održana je sveta misa za sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji koju je predvodio nadbiskup riječki i metropolit msgr.dr. Ivan Devčić. 
Nakon predavanja uslijedilo je razgledavanje izložbe „Iz Domovinskog rata“ u prostoru Knjižnice gdje bi trebao biti stalni postav i spomen-soba branitelja iz Domovinskog rata.
Predblagdansko druženje branitelja i mještana organizirala je ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Bribir Željka Jurčić Kleković.

crikva.hr

Podijelite