"Eko – Murvica" d.o.o. predstavila novo "malo postrojenje na kotačima"

1 - Hrvoje Rogić, predstavnik tvrtke O-K-TEH d.o.o.,Lovorko Gržac, direktor „Eko Murvice" i Ivona Matošić Gašparović, dogradonačelnica Grada Crikvenice

Danas je u uvali Grabrova u Jadranovu predstavljeno novo komunalno vozilo koje je nabavila „Eko – Murvica“ te će čišćenje javnih gradskih površina od sada biti još učinkovitije.
Novu investiciju predstavio je Lovorko Gržac, direktor „Eko Murvice“ nakon čega je Hrvoje Rogić predstavnik tvrtke O-K-TEH d.o.o., od koje je čistilica nabavljena, svečano predao ključeve vozila dogradonačelnici Ivoni Matošić Gašparović. Novu čistilicu su mogli razgledati i učenici Područne škole u Jadranovu.

Inače, riječ je o novom specijalnom komunalnom radnom stroju – čistilici RAVO 5 iSERIES, multifunkcionalnom stroju koji je ekološki prihvatljiviji od svih drugih na tržištu.
Nova gradska čistilica volumenom i novim sustavom usisa zadovoljava sve veće i rastuće potrebe održavanja čistoće crikveničkih javnih površina. Čistilica je posve nova, godina proizvodnje je 2019. Dovoljno je mala (4625mm x 1900mm) da može uspješno manevrirati uskim primorskim ulicama, a dovoljno velike zapremine (5m³) da zadovoljava potrebe čišćenja gradskih šetnica, trgova i ulica.
Zahvaljujući brojnim tehničkim rješenjima, čišćenje javnih gradskih površina će biti brže, bolje i kvalitetnije nego do sada. Lakše će pristupati površinama za čišćenje - hidraulika joj omogućuje uspinjanje preko rubnjaka i manjih denivelacija terena. Radit će brzo – putna brzina je do 40km/h, radna brzina stroja do 15km/h, a širina čišćenja s dvije prednje četke 2500mm.
Kvaliteti rada i izvrsnim rezultatima doprinijet će i široka paleta dodatne opreme koja je ugrađena u ovaj stroj (elektronika i senzori, kamere, komande, kvalitetni nehrđajući čelik, mlaznice i visokotlačni pištolj, dodatno usisno crijevo …).

Ovakav tip specijalnog komunalnog radnog stroja jedinstven je na tržištu. Proizvodi se u Nizozemskoj, u godišnjim serijama od samo petstotinjak komada. U „Eko-Murvici“ su posebno ponosni i zadovoljni što su uspjeli ući u taj neveliki krug „naprednih komunalaca“.
Investicija u ovaj stroj iznosi 1.381.187,50 kn, a realizirana je putem financijskog leasinga u suradnji s dobavljačima Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. Zagreb i O-K-TEH d.o.o. Zagreb.

Ivica Šubat

Podijelite