Dani Grada Crikvenice

Dan grada Crikvenice obilježavamo 14. kolovoza jer se ime Crikvenica prvi put spominje 14. kolovoza 1412. i to u darovnici kneza Nikole IV. Frankopana, kojom je pavlinima predao na upravljanje kaštel i crkvu u Crikvenici.
Svake se godine Crikvenici u čast u tome tjednu organiziraju Dani Grada Crikvenice s bogatim kulturno-zabavnim i sportskim programom. Središnja manifestacija je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice koja će se održati u srijedu u atriju hotela „Kaštel“ i na njoj će biti dodijeljene nagrade Grada Crikvenice našim zaslužnim sugrađanima.
Dani Grada Crikvenice obilježavaju se od 10. do 18. kolovoza u svim mjestima Grada Crikvenice, tako da svatko može pronaći ponešto za sebe u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu.
Središnja proslava Dana Grada Crikvenice održat će se 14. kolovoza, na sam rođendan grada.
Već od 19:30 sati počet će program na Trgu Stjepana Radića i to dječjom predstavom „Duble, buble, cinci, linci, nova priča za Vas klinci“ koja će biti izvedena od strane Šarenog svijeta.
Nakon dječje predstave, od 21:00 sat počinje procesija „1000 svijeća“ koja kreće od Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije te ide Frankopanskom ulicom sve do Trga Stjepana Radića gdje će biti izveden i prigodni program uz Ninu Abramović Dimec i klavirsku pratnju Vitomira Ivanjeka te crkveni zbor.
Povodom Dana Grada Crikvenice, ove će godine sve Crikveničanke i Crikveničane te njihove goste zabavljati Doris Dragović čiji će nastup početi u 22:00 sata na Trgu Stjepana Radića.
Ponoćni vatromet koji će zabljesnuti nebom samo će na kratko pažnju odvratiti od glazbenog dijela programa, jer nakon vatrometa na pozornicu dolazi grupa „Trend“ koja će nastaviti zabavljati posjetitelje na Trgu.

crikva.hr

Podijelite