Danas u 17:00 na Gradskom stadionu vječiti derbi nogometaša: "Crikvenica" - "Vinodol"

Ivan Butorac, kapetan "Crikvenice"

Danas je na Gradskom stadionu na rasporedu utakmica 28. kola 4. nogometne lige NS Rijeka između nogometaša „Crikvenice“ i nogometaša „Vinodola“.
Riječ je o utakmici koja s pravom nosi epitet „vječitog derbija“, jer, bez obzira u kakvoj se situaciji Crikveničani i Novljani nalazili, uvijek je ogled te dvije momčadi nešto posebno, utakmica za prestiž i novo dokazivanje.
Ova utakmica za domaće nogometaše dodatno dobiva na važnosti, jer se u posljednje vrijeme sve više govori o tome da bi 5 prvoplasiranih momčadi sljedeće sezone mogli igrati u višoj ligi, a kako je „Crikvenica“ trenutno na 6. mjestu (bod manje od „Cresa“ koji je peti) pobjeda bi im bila vrlo bitna.
Podsjetimo, u prvom dijelu sezone „Vinodol“ je na Bahalinu s visokih 4:0 pobijedio „Crikvenicu“ i sigurno je želja za uzvratom dodatni motiv Crikveničanima. O tome kapetan domaćih Ivan Butorac kaže:
- Utakmice protiv „Vinodola“ su uvijek posebne i predstavljaju nam poseban motiv, a sada naročito jer im želimo uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva. Atmosfera u momčadi je dobra, već smo zaboravili na neuspješno gostovanje u Puli prošlog petka. Najvažnije je da ćemo nakon dugo vremena biti u kompletnom sastavu, što nam daje dodatni optimizam. Idemo pobijediti i do kraja izboriti 5. mjesto na ligaškoj ljestvici.

Ivica Šubat

Podijelite