Danas i sutra zadnji dani za potpisivanje inicijative "67 je previše"

Potpis na zahtjev za raspisivanje referenduma o uvjetima odlaska u mirovinu za koji se zalaže inicijativa „67 je previše“ možete staviti još danas i sutra.
Štand za prikupljanje potpisa u Crikvenici bit će postavljen u Ulici braće Brozičević 3, ispred „Konzuma“ i to:
- u petak 10.5. od 08:00 do 15:00 po potrebi
- u subotu 11.5. od 08:00 do 15:00 po potrebi

Zahtjevi inicijative „67 je previše“ su:
✓ Pravo na odlazak u mirovinu sa 65 godina
✓ Smanjenje penalizacije prijevremenih mirovina s 0,3% na 0,2% po mjesecu
✓ Sporije izjednačavanje uvjeta za odlazak u mirovinu za žene
✓ Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu sa 60 godina i 35 godina staža
✓ Pravo na mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika sa 60 godina i 41 godinom staža

O ovoj inicijativi obavijestite i svoje obitelji, užu i širu rodbinu, te prijatelje i poznanike.
Svakako ponesite dokument koji sadrži OIB da Vam olakša davanje potpore referendumskoj inicijativi "67 je previše"!

- Inicijativa "67 je previše" zalaže se za povratak dobi za odlazak u mirovinu na 65 godina i za umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.
Zalažemo se za poticanje duljeg ostanka u svijetu rada, a ne za kažnjavanje svih onih koji ne mogu ili ne žele raditi dulje od 65 godina.
Zalažemo se za borbu protiv diskriminacije starijih radnika i omogućavanje svima da ostanu u svijetu rada do 65 godine starosti.
Želimo raspisivanje državnog referenduma o dobi za odlazak u mirovinu i o penalizaciji prijevremenih mirovina. Vjerujemo da su uvjeti odlaska u mirovinu političko pitanje.
Želimo da građani i građanke sami donesu odluku.

Naš je cilj prikupiti dovoljan broj potpisa potreban za raspisivanje referenduma na kojem bi građani imali prilike izjasniti se o našem prijedlogu izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. Inicijativu za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju pokrenule su tri sindikalne središnjice: Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Matica hrvatskih sindikata (MHS). Sindikati udruženi u ove tri središnjice iza sebe imaju iskustvo tri uspješne referendumske inicijative: 2010. godine protiv izmjena Zakona o radu, 2014. godine protiv tzv. outsourcinga u javnim službama i 2014. g protiv monetizacije autocesta („Ne damo naše autoceste“).
Svaki puta uspjeli smo prikupiti više od dovoljnog broja potpisa. Iako niti jedan od ova tri referenduma nije bio raspisan, vlada je u sva tri slučaja odustala od svojih namjera, što znači da su sve tri akcije ostvarile svoj cilj. Mirovinski sustav pitanje je koje se izravno tiče svih nas, radnica i radnika, umirovljenika, naših roditelja, djece, supružnika, partnera, rođaka i prijatelja. Ovo je akcija svih onih koji smatraju da hrvatski građani zaslužuju dostojanstvenu starost, i spremni su se za to boriti.
Ono što moramo dodatno napomenuti a to je da je dosadašnji odaziv u gradu Crikvenici i okolici bio izuzetno podržan potpisima naših sugrađana/ki, te velikom međugeneracijskom solidarnošću koju su nam iskazali umirovljenici/e te podrškom koju daju volonterima/kama na štandu.
Ova inicijativa ovisi o svakom građaninu/ke ove Države i upravo zbog toga je važno podržati referendumsku inicijativu "67 je previše" - stoji u dopisu koji potpisuje član koordinacije Primorsko-goranske županije - Inicijative "67 je previše" Ivan Blažević.

crikva.hr

Podijelite