Crikvenički srednjoškolci na 8. "Adria Advent Marathonu"

1 - Školski polumaratonci: prof. Dolores Matetić, Dino Krištafor, Borut Posarić i prof. Iris Mrzljak
2 - Učenici SŠ dr. Antuna Barca prije utrke građana od 5 km
3 - Start polumaratona
4 - Borut Posarić i Dino Krištafor na startu polumaratona

Na 8. „Adria Advent Marathonu“ održanom prošle nedjelje u Crikvenici sudjelovali su, među brojnim trkačima iz Hrvatske i inozemstva učenici i profesori iz Srednje škole dr. Antuna Barca, njih ukupno 41.
Srednjoškolci su u najvećem broju sudjelovali u utrci građana dugoj 5 km, dok su profesorice Dolores Matetić i Iris Mrzljak te učenici Borut Posarić, Dino Krištafor i Filip Tonković istrčali polumaraton dug 21 km. U konačnom plasmanu, od 401 trkača koji su istrčali polumaraton Filip Tonković je zauzeo 149. mjesto, a za istrčati 21 km trebalo mu je 1 sat 46 minuta i 4 sekunde.
U utrci građana na kojoj je staza bila dugačka 5 km sudjelovali su: Patricija Troha, Patricia Krpan, Tihana Horvatinović, Marin Lošić, Stela Balas, Gabriela Jurković, Jelena Britvić, Patricija Klasnetić, Corinna Butorac, Stjepan Stanišić, Vedran Mudražija, Ivan Poslek, Marin Juričić, Dorian Pajtan, Noa Svetić, Juraj Kunej, Aleksandar Šnajdar, Matea Juričić, Leonarda Jadro, Arijana Pjanić, Asja Svetić, Iva Jurčić, Dominik Rob, Mate Jeličić, Lucija Ereiz, Marta Bužonja, Ivona Đurić, Katarina Malenica, Borna Bilušić, Jakov Barac, Karlo Dragičević, Judita Srdoč, Sanja Juričić, Aurora Sučić, Filip Prpić i David Kreševanić.
Najbolji rezultat od srednjoškolaca postigao je Juraj Kunej koji je istrčao 5 km u vremenu od 0:20:07 te je zauzeo 11. mjesto u ukupnoj muškoj konkurenciji, a u kategoriji muškaraca do 23 godine Kunej je zauzeo 4. mjesto. U ženskoj konkurenciji istakla se Matea Jurčić koja je u kategoriji žena do 23 godine ostvarila 2. mjesto.

Sudjelovanje na ovom maratonu obilježeno je lijepim uspomenama za srednjoškolce koji su dobili dodatni motiv da se i dalje bave trčanjem i da i sljedeće godine sudjeluju na „Adria Advent Marathonu“

Paula Tomičić
Fotografije: Nikolina Raguž

Podijelite