Budite i vi aktivni u zajednici

Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom ovog programa „Aktivni u zajednici“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva je u suradnji s Gradom Crikvenica, u utorak 6.3.2018. godine, u Sali za sastanke Grada Crikvenice održala predstavljanje istog te pozvala građane da se uključe u provedbu i predlaganje konkretnih problema za rješavanje u lokalnoj zajednici.
Predstavljanju su prisustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice (SŠ dr. Antuna Barca, Udruženje obrtnika, udruga "Kušac", HP "Jadran" i dr.). Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan istakla je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa.
- Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice, rekla je Možé Glavan i dodala: Većina gradova/općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali, ne možemo zanemariti činjenicu da (pogotovo na nekim područjima) sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva.

Zaklada poziva sve građane Grada Crikvenice da predlože potrebu koju u suradnji sa Zakladom žele riješiti u svojoj lokalnoj zajednici. Obrazac za prijavu potrebe možete pronaći na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/oSnVow9iwMmzci673.

Rok za prijavu potrebe je do kraja mjeseca ožujka, nakon čega će se održati predstavljanje prikupljnih potreba te odabir potrebe koja će se, u suradnji sa Zakladom rješavati u lokalnoj zajednici.
Također Vas pozivamo da se uključite i izrazite svoje mišljenje o životu u Vašoj lokalnoj zajednici popunjavanjem kratkog upitnika na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/1jfF4QxW5QfHNq8k1.

Sve ostale informacije o provedbi programa mogu se pronaći na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva
Grad Crikvenica

Podijelite