Branko Plukavec novi predsjednik UDVDR-a Crikvenica

1 - Branko Plukavec, novi predsjednik UDVDR-a Crikvenica
2 - Središnji odbor UDVDR-a Crikvenica: Ivica Butorac, Ivica Šimičević, Branko Plukavec, Ivica Zoričić i Damir Jurišić
3 - Ivan Bogdanić, predsjednik UDVDR-a Primorsko-goranske županije
4 - Darko Logožar je održao predavanje o pravima hrvatskih branitelja
5 - Radno predsjedništvo: Ivica Zoričić, Robert Košuljandić i Vinko Lolić

6,7,8 - Nazočni branitelji na Izvanrednom izbornom saboru UDVDR-a Crikvenica

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Branko Plukavec novi je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Crikvenice.
Na tu je funkciju izabran na jučer održanom Izvanrednom izbornom saboru UDVDR-a, na kojem je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice sudjelovalo 68 branitelja. Izvanredni izborni sabor sazvan je zato što Udruga posljednjih nekoliko godina nije djelovala, nije uskladila svoje akte s novim zakonskim odredbama i bilo je potrebno rad Udruge praktički početi na novim temeljima.

U uvodnom dijelu o dosadašnjem djelovanju UDVDR-a u Crikvenici govorio je dr. Vinko Lolić, prvi predsjednik ove Udruge, a potom je dosadašnji zamjenik predsjednika Ivica Zoričić obrazložio situaciju u kojoj se Udruga našla u posljednje vrijeme. Potom je uslijedio radni dio koji je vodio Robert Košuljandić predsjednik radnog predsjedništva te se pristupilo izboru novog vodstva UDVDR-a Crikvenica.
Za novog je predsjednika izabran Branko Plukavec, a uz njega su u Središnji odbor Udruge izabrani Ivica Zoričić, Damir Jurišić, Ivica Šimičević i Ivica Butorac. U Nadzorni odbor izabrani su Bernard Dobrinić, Milorad Barac i Robert Car, a u Sud časti Robert Košuljandić, Ivica Vukić i Martin Žarić.
Nazočnima su se potom obratili Mato Gavran u ime gradonačelnika Grada Crikvenice i Ivan Bogdanić, predsjednik UDVDR Primorsko-goranske županije, koje je UDVDR Crikvenice ogranak, izrazivši zadovoljstvo ponovnim aktiviranjem crikveničkog ogranka. Čestitke novoizabranom vodstvu i pozive na suradnju uputili su Ivica Šubat, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora „Vinodol“, Davor Pavičić predsjednik crikveničke HVIDR-e i Ivan Polić, predsjednik UDVDR Novi Vinodolski.

Drugi dio jučerašnjeg braniteljskog skupa bio je posvećen pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji, o čemu je predavanje održao Darko Logožar suradnik UDVDR PGŽ za besplatnu pravnu pomoć. Logožar je predstavio odredbe koje donosi novi Zakon o braniteljima, a svi hrvatski branitelji mogu mu se s konkretnim pitanjima javiti na tel. 261-656.

Od jučer tako u Gradu Crikvenici opet djeluju tri braniteljske udruge, uz Hrvatski časnički zbor „Vinodol“ i HVIDR-u sada je tu i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Crikvenica u koju se mogu učlaniti svi koji imaju status hrvatskog branitelja i sudjelovati u radu Udruge.

Ivica Šubat

Novo rukovodstvo UDVDR-a Crikvenica: Ivica Šimičević, Damir Jurišić, Milorad Barac, Martin Žarić, Robert Car, Damir Plukavec (stoje), Ivan Butorac, Robert Košuljandić i Ivica Vukić (sjede)

 

Podijelite