Božićno-novogodišnji koncert KUD-a "Dr. Antun Barac"

Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert u organizaciji KUD-a „Dr. Antun Barac“ održan je u subotu 29. prosinca 2018. u Grižanama. U prepunoj sali Doma kulture tražila se kao i svake godine stolica više.
Predsjednica Društva Jasna Gašparović kratkim osvrtom podsjetila je na aktivnosti Društva u 2018. godini te najavila program za 2019. godinu, u kojoj će se obilježavati 40 godina aktivnog rada KUD-a „Dr. Antun Barac“ kao i isto toliko rada voditelja Vladimira Pergjuna. Zahvalila je na podršci Vinodolskoj općini, Turističkoj zajednici Vinodolske općine te svim članovima, roditeljima, prijateljima i vjernoj publici.
Načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić pozdravio je prisutne uz čestitku za Božić i najljepše želje za nadolazeću godinu, dok se slikar  Marijan Mavrić i ove godine pobrinuo da pozornica u Domu dobije novo ruho.
Uz  tamburaški orkestar KUD-a „Dr. Antun Barac“, od domaćih snaga recitacijom su se predstavili mladi polaznici škole tambure. Nekadašnji tamburaš Ivan Puškarić oduševio je publiku virtuoznom svirkom na harmonici  samostalno i kao pratnja orkestru. Neven Barac, poznati i više puta nagrađivani griški kantautor izveo je svoje rado slušane pjesme.
Od gostiju su nastupili pjevači i sopilaši KUD-a „Bribir“ koji su izveli nekoliko tradicionalnih, bribirskih i blagdanskih napjeva, te muška klapa „Tić“ iz Triblja koja je  otpjevala 4 prigodne pjesme.
Koncert je završio zajedničkom izvedbom svih sudionika pjesme „Narodi nam se kralj nebeski“. Vjerna je publika nagradila sve izvođače velikim pljeskom, nakon čega je voditeljica  programa Ana Barac pozvala sve nazočne na zakusku i druženje koje je potrajalo duboko u noć. 

crikva.hr

Podijelite