Božićni koncert u crkvi sv. Antona

U nedjelju 23. prosinca, dan prije Badnjaka, održan je Božićni koncert u crkvi svetoga Antona u Crikvenici. Po prvi put su združeni zborovi Župe svetog Antuna Padovanskog i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije priredili božićni koncert za svoje sugrađane i sve ljude dobre volje. Ostvarenje je to zamisli koja se je rodila na prvom adventskom koncertu koji je održan 30. studenog 2018. u crkvi BDM.
Ovaj put zborovi su pjesmom ispričali priču božićne noći. Niz pjesama od kojih najstarije vuku porijeklo još iz XI. stoljeća, oduševile su publiku koja je i sama pjevala s izvođačima.
Voditelji zborova maestro Gordan Dukić i maestro Marijan Barac u suradnji sa sestrom Ancilom i Armandom Zbašnik, koji su pratili zborove na harmoniju, ispunili su akustični prostor crkve svetog Antona poznatim melodijama koje su u koncertnoj atmosferi dobile novi i svježi izričaj.
Najavu i tumačenje pojedinih pjesama te njihovo uklapanje u liturgiju dala je Emili Ilić, a na kraju je fra Nediljko Jerkan  svima zahvalio i podsjetio na  potrebu da se božićno svjetlo upali u svakoj obitelji čemu i služe ovakovi koncerti.     

Slavko Matejčić
Foto: Elma Dujić

Podijelite