Boćari na Hrvatskom olimpijskom danu na riječkom Korzu

1 – Adrian Šipek, BK „Sveti Jakov“

Jučer je u Rijeci održan Hrvatski olimpijski dan, manifestacija na kojoj su sudjelovali brojni mladi sportaši iz Primorsko-goranske županije. Među njima su bili i mladi boćari „Svetog Jakova“ i „Drivenika“ Žarko Jerčinović, Filip Klarić i Adrian Šipek koji su na riječkom Korzu demonstrirali boćanje.
Tijekom dvosatnog programa koji je započeo simboličnim podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade Gradske vijećnice održane su demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom.
Građani su mogli saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, projektu Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi. Cilj ove nacionalne sportske manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

crikva.hr

Podijelite