Ambiciozni planovi vaterpolista "Crikvenice"

1 - Vaterpolo klub "Crikvenica" (U-11): Lucas Pavlić, Davor Gašparović, Roko Brozović, Fran Ratković, Patrik Turak, Andrija Miklić, Žan Roko Domijan (kapetan ekipe), Marino Babić, Luka Lončarić (trener), Zoran Brozičević (predsjednik kluba)
2 - Vaterpolo klub "Crikvenica" U-11 i U-15 Luka Car, Michael Kilić, Leon Klarić-Babić,Vilim Kordiš, Enrino Škiljan, Fran Pavlić, Vilim Kordiš, Fran Pavlić i Lovro Knez (kapetan ekipe) (stoje), Marino Babić, Fran Ratković, Žan Roko Domijan, Roko Brozović, Patrik Turak, Andrija Miklić, Davor Gašparović i Lucas Pavlić.

Prošlog četvrtka održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Vaterpolo kluba "Crikvenica". Na sjednici Skupštine je bilo prisutno tridesetak punoljetnih članova Kluba, desetak prijatelja kluba, mladi igrači te legendarni Karlo Stipanić počasni član Kluba.   
Izvješće o radu Kluba podnio je predsjednik Zoran Brozičević koji je konstatirao da je Vaterpolo klub „Crikvenica“ sa danom 25.7.2018. ušao u svoju sedmu godinu djelovanja. VKC u ovom trenutku u mlađim uzrastima broji 24 aktivna igrača sa važećim registracijskim iskaznicama Hrvatskog vaterpolskog saveza, koji se natječu u tri kategorije:
- "Nade" (U-11),
- kategorija U-13 i
- kategorija U-15.
U rad Kluba uključuje se i nova grupa najmanje djece, tako da VKC u ovom trenutku u pogonu ima više od 30 mladih igrača u dobi od 6 do15 godina starosti. Zanimljivo je da redovito trenira značajan broj mladih iz susjednih gradova naše županije (Kraljevica, Novi Vinodolski), kao i Vinodolske općine. Tijekom ljetnih mjeseci taj broj se dodatno poveća zbog djece koja ljetuju u Crikvenici a treniraju s našim momcima, tako da na Gradskom plivalištu dnevno imamo 40-ak djece koja treniraju vaterpolo.

- Seniorska momčad nije u odnosu na prijašnje sezone doživjela većih promjena. I dalje je to skupina prekaljenih vaterpolskih iskusnika koju predvodi trener-igrač Bojan Car uz kapetana Marka Brnjca. Od pojačanja angažirali smo Franka Geratovića, nekadašnjeg reprezentativca koji nastupa za „Medveščak“. Tu su još i povratnik među vratnice Danijel Car, "hobotnica" Marin Glavurtić, neumorni Domagoj Maček, borbeni Igor Sokolić, kao i niz domaćih iskusnika Mladen Gržičić, Filip Cvetković, Zoran Brozičević, Janko Dunđerović i Dejan Blažičević.
Na eventualni izostanak kojeg od nabrojanih spremno čekaju naši mladi lavovi iz U-15 momčadi: Lovro Knez, Vilim Kordiš, Ante Sučić, Borna Stojčić-Mureta, Enrino Škiljan, Danijel Ratković i ostali.  - rekao je Brozičević.

Posebno su istaknute klupske aktivnosti i vaterpolski događaji u 2018. godine i to:
- treninzi i utakmice mladih igrača u dobnim kategorijama U-11, U-13, i U-15 koji se natječu pod okriljem Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije,
- priznanje koje je dobio Karlo Stipanić, a radi se o OLY-certifikatu koji izdaje isključivo World Olympians Association (Svjetska organizacija olimpijaca),
- osvajanje 2. mjesta naših dječaka koji su nastupili za matičnu Osnovnu školu Vladimira Nazora na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u vaterpolu,
- organiziranje 1. Svjetskog prvenstva u "Odbijači",
- organiziranje 3. „Memorijala „Darka Brnjca" i osvajanje 1. mjesta nakon pobjede protiv „Primorja“ u finalu,
- organiziranje 11. „Divlje lige“,
- organiziranje "Noći vaterpola",
- uzbudljive utakmice na Lošinju kojom je seniorska momčad osigurala četvrtu titulu prvaka 3. Hrvatske vaterpolske lige - skupina Rijeka u šest godina postojanja Kluba. Nažalost, zbog poslovnih obaveza igrača nismo bili u mogućnosti otići na završni turnir za ukupnog prvaka skupina 3. lige.

Ponosni smo na činjenicu da naši brojni mladi igrači već ravnopravno sudjeluju u radu seniorske ekipe. Time se u cijelosti ostvaruje cilj rada našeg Kluba, a to je popularizacija vaterpola među mladima i u konačnici popunjavanje naše ekipe domicilnim igračima, našim Kircima.
Veseli i činjenica da VKC ima vrhunske odnose s Vaterpolo savezom Primorsko-goranske županije, kao i sa svim klubovima u regiji. Naši mladi igrači tako temeljem sporazuma o dvojnoj registraciji i ustupanju redovito pojačavaju momčad "Opatije" na državnim prvenstvima i kvalifikacijskim utakmicama, sudjeluju u kampovima koje organiziraju HVS i VS PGŽ.
Razlog našeg zadovoljstva također temeljimo na sve većem interesu djece iz našeg kraja za plivanje i vaterpolo te igračkoj afirmaciji naših mladih igrača u prvoj momčadi. Nadamo se da će se uskoro riješiti i pravna „trakavica“ oko „Kućice“ na Plivalištu kako bismo mogli adekvatno pohraniti našu opremu i pripremati se za treninge i utakmice.
Veliki poticaj i ohrabrenje dobivamo i od gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine koji najavljuje realizaciju projekta zatvorenog olimpijskog bazena u Crikvenici kao i nedavno objavljenog projekta otvorenog bazena na Plivalištu.  

Osobitu zahvalu upućujemo Gradu Crikvenici kao i brojnim sponzorima koji svojim donacijama omogućuju da Klub nesmetano funkcionira, a to su: Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Županijska lučka uprava Crikvenica, poslovni subjekti „Euroherc osiguranje“ d.d., „Murvica“ d.o.o., „Ćosić iskopi“, „Erste banka“, Caffe-bar "Nik", Virovski dom, „Eko-murvica“ d.o.o., „Ind-eko“ d.o.o. Rijeka, Specijalistička oftalmološka ordinacija Daniela Dabeska Novkovski, PK d.o.o. Škrljevo, Restoran "Jug" Lipovljani, „Terme Selce“, Caffe-bar "Toš“, Beach bar "Garden", Trgovina "Golman" i Caffe-bar "Nevera“. Na pomoći zahvaljujemo i Paulu Derossiju, Sebastijanu Caru iz tvrtke "Heineken", Udruzi umirovljenika "Sunce" i Siniši Čakareviću-Čakiju.  

U razdoblju pred nama, kao i do sada, zalagat ćemo se za konačnu realizaciju izgradnje zatvorenog bazena olimpijskih dimenzija u Crikvenici. Ostvarenjem tog dugo iščekivanog projekta uvelike bi se poboljšala kvaliteta života naših sugrađana, osigurao višedimenzionalni razvoj Grada Crikvenice i dao veliki poticaj razvoju vaterpola i plivanja u Crikvenici. – zaključio je Zoran Brozičević.

U subotu 15.6. Vaterpolo klub „Crikvenica“ će na placi ispred „Konzuma“ postaviti štand s promidžbenim sadržajima i informacijama o brojnim aktivnostima koje će imati ovoga ljeta.  

crikva.hr     

Podijelite